Cijena:

13,14 EUR

Nakladnik: Naklada Ljevak

Biblioteka: Bookmarker

ISBN: 978-953-303-566-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 196

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Damir Biličić

Autori: Chomsky,Noam

Šifra: 9LJE00037

Sustavi moći

Razgovori o globalnim demokratskim pobunama i novim izazovima pred američkim imperijem

U ovoj novoj zbirci razgovora, vođenih u razdoblju od 2010. do 2012. godine, Noam Chomsky propituje najneposrednije i najvažnije teme: budućnost demokracije u arapskome svijetu, financijsku krizu u Europi, raspad tradicionalnih političkih institucija u Americi i uspon pokreta Occupy. Kao i uvijek, Chomsky ideje iznosi slikovito i pristupačno, beskompromisno principijelno i uz spoznaje koje pojašnjavaju puno toga.
Poznati svjetski aktivist i lingvist govori u Sustavima moći i o biološkom usvajanju jezika, o važnosti čitanja i literaturi koja je utjecala na njegovu osobnu i političku misao, o značenju javnoga školstva itd.
Najnovija knjiga nastala je u davno utemeljenoj uspješnoj suradnji, u odnosu punom povjerenja pa tako i ova zbirka razgovora ponovno pokazuje da je upravo David Barsamian najangažiraniji sugovornik Noamu Chomskome. Razmišljanja ponuđena u Sustavima moći nadahnut će nov naraštaj čitalaca, kao i dugogodišnje poklonike Noama Chomskog koji žude za njegovim najnovijim stavovima o svjetskim krizama s kojima se danas suočavamo. Ovi razgovori potvrđuju da je Chomskv izvor bez premca za sve koji nastoje shvatiti naš današnji svijet.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica