Cijena:

17,92 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-773-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 232

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Damir Biličić

Autori: O'Brien,Michael D.

Šifra: VK2111006

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Svjetionik

Michael D. O’Brien, našoj publici poznat po brojnim bestselerima kao što su Posljednja vremena i Otok svijeta, u svojemu novom romanu Svjetionik donosi nam meditativnu priču o identitetu, ljubavi i smislu ljudskoga života.

Ethan McQuarry mladi je svjetioničar na malenome otoku, stjenovitoj izbočini na krajnjemu istoku otoka Cape Breton u Atlantskome oceanu. Živi sam, bez obitelji, smatrajući sebe tihim i budnim čuvarom koji iz godine u godinu odvažno i nadasve odgovorno obavlja svoju dužnost.

Veoma cijeni svoju samoću na otočiću i sretan je zbog toga što se tako rijetko susreće s ljudima. No ta ga posvemašnja osama ipak progoni i kopka, kao i osjećaj da mu je život besmislen. Njegovi hrabrost, poštenje i ljubav prema moru i prirodi, prema praktičnim vještinama i učenju, na koncu nisu dovoljni. Suočava se s duhovnim olujama, ali i s onima pravim, olujama čija strahovita snaga užasava i plaši.

S vremena na vrijeme k njemu pristižu glasnici poslani od budnosti svijeta, kako je on naziva. U prvi mah ne shvaća da su u pitanju glasnici, niti razumije poruku, dok se ne nađe usred katastrofalnih događaja koji mu osvijeste postojanje tajanstvenih podstruja stvarnosti – i ujedno mu otkriju skriveno lice ljubavi.

 

Dubok i dirljiv, kao i sve što je Michael O’Brien napisao.
DAVID LYLE JEFFREY

Može li čovjek biti otok? Može li biti zapovjednik vlastite duše? I koja je razlika između osame i usamljenosti? Takva su pitanja u samome središtu ove priče o potrazi jednoga čovjeka za smislom svojega života i smislom svijeta u kojemu se zatekao.
JOSEPH PEARCE, autor knjige Moja utrka s đavlom

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica