Cijena:

17,12 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Populus

ISBN: 978-953-235-797-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 280

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Damir Biličić

Autori: Afshar,Tessa

Šifra: VK2206002

Visina: 22,8

Širina: 15,2

Žetva zlata

Sara, glavna pisarica perzijske kraljice, pokorivši se kraljičinu naumu, udala se za plemića Darija. Postavši pripadnica perzijske aristokracije, Sara tako ima bogatstvo, imovinu, čast i moć, ali ne ono najvrednije: muževa ljubav i dalje joj se čini nedostižnom.

Iako je njegova majka bila Izraelka, Darije i dalje nije siguran u to da je supruga židovka pravi izbor za njega, osobito kada se Sara udružila sa svojim rođakom Nehemijom da obnove razrušene jeruzalemske zidine. Nakon što mu je kralj naredio da im pomogne u tom pothvatu, Darije sa Sarom kreće na putovanje u domovinu naroda svoje majke.

Hoće li put pun opasnosti, sukoba i bolnih sjećanja pomoći Dariju da vidi Božju ruku na djelu u svome životu – pa čak i u braku za koji se čini da je bez ljubavi i pred raspadom? Mogu li protivštine, izdaja i neprijateljstvo uroditi nevjerojatnim plodom?


"Žetva zlata iznimna je priča, ali i više od toga. Ljudi na ovim stranicama oživljuju, a u njihovoj boli i njihovim borbama prepoznat ćete sebe."
CHRIS FABRY, nagrađivani autor i radijski voditelj

"Žetva zlata dojmljiv je povijesni roman čiji će vam se likovi zadržati u mislima još dugo nakon što sklopite knjigu. Autorica Tessa Afshar na čudesan način donosi priču iz Nehemijina vremena dajući nam uvid u jedan od mogućih razvoja događaja. U njezinim opisima jednostavno sam vidjela drevni Jeruzalem i drevnu Perziju te je moje poznavanje tih vremena bogatije upravo zahvaljujući čitanju ove knjige. Nikako ne propustiti!"
JILL EILEEN SMITH, autorica serije uspješnica Supruge kralja Davida

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica