Cijena:

45,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Koncil

ISBN: 978-953-11-0375-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 1139

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Autori: Skupina autora

Šifra: 9KSA10959

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Drugi vatikanski koncil: Dokumenti

Drugi vatikanski koncil

Proteklo je više od trideset godina otkako se pojavilo prvo cjelovito latinsko-hrvatsko izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila.
Ovo novo izdanje nipošto ne želi omalovažiti vrijednost i zasluge prvoga i susljednih izdanja dokumenata; ta su izdanja utkana u koncilsku obnovu Crkve u nas. Želja izdavača je da s ovim novim izdanjem ta obnova ide dalje te da dobije što pouzdaniji oslonac u samom koncilskom tekstu. Da bi se čitatelji – napose pak profesori i studenti teologije, pastoralni i katehetski djelatnici, kao i svi oni kojima je stvar nove evangelizacije na srcu te uopće svi zainteresirani – mogli što uspješnije služiti ovim izdanjem, dodali smo mu poseban uvod, kronologiju Koncila i sva potrebna kazala.
Isto tako djelo je obogaćeno kazalom latinskih pojmova koje omogućuje snalaženje u latinskom tekstu kako i kratkim popisom najvažnije koncilske literature koja će pomoći u produbljivanju studija i analize tekstova.
Ovo izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila donosi paralelno i dvostupčano latinski i hrvatski tekst, kao i pripadne bilješke na dnu stranice. Na rubovima stranica – uz uobičajenu numeraciju paragrafa u samom tekstu– dodani su i brojevi koji se odnose na odlomke unutar pojedinih paragrafa, radi lakšega snalaženja u citiranju dokumenata, što je posebno važno kod duljih paragrafa. Latinski je tekst preuzeti iz Acta Apostolicae Sedis, što je naznačeno u prvoj bilješci odmah na početku svakoga dokumenta; tu je također naveden datum konačnoga glasovanja o dokumentu, kao i broj glasova (»placet«, »non placet, »vote nulla«).

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica