Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-472-1

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 280

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Vnučec,Josip

Šifra: 9GLK03370

Lurd - hodočasnički pratitelj

Hodočasnički vodič

Prvi sveobuhvatni hodočasnički vodič o Lurdu s kulturnopovijesnim opisom svega važnog od Zagreba do Lurda na odlasku i od Lurda do Zagreba na povratku te opširnim prikazom lurdskog svetišta.
Knjiga je, kako u pogovoru piše sam autor, inače župnik u Tuhlju, nastala po želji mnogih hodočasnika koje je proteklih godina vodio na hodočašće u Lurd. Godinama je skupljao razne materijale po knjigama, novinama, revijama te na hodočašćima skupljeno znanje prenosio hodočasnicima, a kako su mnogi izrazili želju da bi to rado imali u kakvom priručniku i podsjetili se na hodočašće, autor im je izišao u susret.
Uvodni članak o hodočašću kroz povijest religija napisao je profesor biblijskih znanosti na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i ekspert za hodočašćenje po Svetoj Zemlji prof. dr. Adalbert Rebić, podsjećajući da je "put simbol života" te da je hodočašćenje pojava koju susrećemo u svim religijama.
U vodič su uvrštene i brojne molitve, pobožnosti i pjesme koje će svakom hodočasniku pomoći u osmišljavanju etapa hodočašća.
U Lurdu se već 150 godina susreću djeca, odrasli, roditelji, djedovi i bake, zdravi, bolesni, hendikepirani, kršćani, oni koji traže Boga, pripadnici različitih religija, pristigli iz svih kontinenata. Pri prvom ukazanju bile su Bernardica, sestra joj Antonija i prijateljica Ivana Abadie. Nekoliko tjedana kasnije o Lurdu se govorilo kao o "mjestu čuda". Stizale su stotine, pa tisuće.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica