Cijena:

10,35 EUR

Nakladnik: Centar za bioetiku

Biblioteka: Donum Vitae

ISBN: 953-231-040-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 304

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Hrvatsko katoličko liječničko društvo

Priređivači: Željka Znidarčić

Šifra: 9FTI02410

Medicinska etika 2

Radovi simpozija i tečajeva trajne edukacije HKLD o medicinskoj etici

Nakon što je Centar za bioetiku Filozofsko-teološkog instituta Družbe Isusove u Zagrebu 2004. godine izdao knjigu Medicinska etika l, u kojoj su objavljeni radovi s tečajeva trajne edukacije i simpozija Hrvatskog katoličkog liječničkog društva s temama iz medicinske etike, pojavljuje se nova knjiga kao nastavak i zato nosi naslov Medicinska etika 2.
Liječnici se sve češće susreću s etičkim problemima i Hrvatsko katoličko liječničko društvo nastoji im pomoći u tome organiziranjem tečajeva trajne izobrazbe, sukladno svojemu Statutu, u kojem je među poslovima za ostvarenje ciljeva Društva na prvom mjestu »poticati etičko-moralnu, zdravstvenu i stručnu izobrazbu svojih članova prema zahtjevima vremena i nauku Katoličke crkve« (cl. 5, t. 1. Statuta). Dva takva tečaja i jedan simpozij, održani godine, 2002., 2003. i 2004., raspravljali su o liječničkim propustima i pogreškama u svakodnevnoj praksi i mogućnostima njihova ispravljanja. Njihov cilj je bio raščlaniti uzroke liječničkih pogrešaka i propusta i pokušati utjecati na smanjenje njihove učestalosti, jer je i tu najčešće u pitanju medicinska etika.
Ova knjiga sadrži sažete tekstove izlaganja s tih skupova. Njezini autori su nastojali da izlaganja obuhvate što veći broj medicinskih specijalnosti i da autori tih izlaganja budu istaknuti stručnjaci s vlastitim iskustvom, kako bi i ova knjiga mogla poslužiti u edukaciji medicinara, kao što su to željeli i prilikom izdavanja prve knjige.
Teolozi su također dali svoj doprinos u raspravljanju o liječničkim propustima i pogreškama, te su njihovi tekstovi objavljeni na kraju.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica