Cijena:

6,50 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-404-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 158

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Branko Jozić

Autori: Savonarola,Girolamo

Šifra: VKDE00102

O jednostavnosti kršćanskoga života - džepni uvez

O jednostavnosti kršćanskog života djelo je poznatog dominikanskog propovjednika i reformatora Girolama Savonarole koji je živio u 15. stoljeću, a koji je svoje vrijeme obilježio vatrenim propovijedima i reformatorskim nastojanjima, među ostalim i oštrim govorima prožetim visokim moralnim zahtjevima i žestokim napadima na ponašanje dijela ondašnje Rimske kurije nespojivim s kršćanskim naukom zbog kojih je bio osuđen na smrt i spaljen na lomači u Firenzi.

O jednostavnosti kršćanskog života smatra se ključnim Savonarolinim djelom, koje na najbolji način predstavlja njegovo naučavanje. Napisao ga je na prekretnici svojega životnog puta, a u njemu izlaže i brani program za obnovu kršćanskog života, raspravlja o odnosu čovjeka i Boga, o procesu obraćenja i duhovnoj preobrazbi čovjeka.

Ova njegova knjiga imala je velikog odjeka u javnosti, što potvrđuju mnogobrojna izdanja, a univerzalnost, aktualnost i snaga poruke ovoga duhovnog klasika ne jenjava ni danas, o čemu svjedoči i ovo već drugo Verbumovo izdanje, sada u biblioteci Uskličnik.

Tko želi kršćanski živjeti, nužno je da živi u jednostavnosti prema položaju što ga je konačno odabrao… Na taj će način, u najvećoj mogućoj mjeri, uvijek biti zauzet u Božjim stvarima: ili će gajiti ljubav prema Bogu putem molitve i svih ostalih čina koji se odnose na kršćansko bogoštovlje i sakramente, ili će gajiti ljubav prema bližnjemu putem tjelesnih, odnosno duhovnih djela milosrđa.
Girolamo Savonarola

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica