-30%

Cijena:

20,97 EUR 14,68 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-799-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 232

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Alenka Mirković-Nađ

Autori: Dreher,Rod

Šifra: VK2206003

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Oduprite se laži

Priručnik za kršćanske disidente

Autor bestselera Benediktova opcija upozorava na opasnost i priprema na otpor. 

U svijetu u kojemu živimo mnogi uočavaju očite znakove „mekoga“ totalitarizma utemeljena više na psihološkoj manipulaciji nego na otvorenome nasilju. Građanske slobode sve se češće doživljavaju kao prijetnja "jednakosti" i "sigurnosti", a tehnologija i konzumerizam pospješuju potencijalni nastanak države korporativnoga nadzora. Uslijed pandemije ti procesi dodatno su osnaženi, a metode demagoške manipulacije postale su bez presedana u povijesti.

U knjizi Oduprite se laži poznati autor Rod Dreher upućuje poziv na uzbunu i otkriva kako prepoznati stanje u kojemu živimo i kako zaštititi sebe, one koje volimo i sve ono do čega nam je stalo.

Istovremeno stavlja u prvi plan glas hrabrih žena i muškaraca iz komunističke epohe koji su se u životu već borili protiv totalitarnoga sustava. Na temelju njihovih životnih priča i po uzoru na poznatoga disidenta, hrvatskoga isusovca Stjepana Tomislava Poglajena, koji je predvidio dolazak komunističkoga totalitarizma i na njega pripremao vjernike, knjiga Oduprite se laži nudi praktične savjete za prepoznavanje totalitarizma našega doba i pružanje otpora.

Svojom aktualnošću i intrigantnim sadržajem ova je knjiga iznimno važna ne samo za kršćane ili društvene konzervativce nego i za sve koji osjećaju zabrinutost zbog sve većega sužavanja osobnih sloboda na Zapadu.


"Oduprite se laži uistinu je pravovremena, možda čak proročanska knjiga."

TOUCHSTONE MAGAZINE

 

"Rod Dreher, pronicav kao i uvijek, napisao je neprocjenjiv dokument o tome kako odvažno živjeti u totalitarizmu, bilo onome starom bilo ovome novom. I više od toga, ova knjiga nudi nadu i radost čak i za najmračnije dane – i ujedno ohrabrenje koje nam je toliko potrebno, osobito danas, u ovo vrijeme uzastopnih kriza."

PATRICK DENEEN,
profesor političkih znanosti na Sveučilištu Notre Dame i autor knjige Zašto liberalizam nije uspio

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica