Cijena:

17,12 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-708-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 192

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Lucija Ćorić

Autori: Hargot,Therese

Šifra: VKDE00233

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Seksualna (ne)sloboda

Oslobođenje ili ropstvo?

Što smo učinili sa seksualnim oslobođenjem? Nakon 50 godina seksualne revolucije u javnom je prostoru više seksa nego što ga je bilo ikada do sada. Ali kako to utječe na današnju generaciju?

Filozofkinja i seksologinja Therese Hargot u ovoj knjizi otkriva brojne posljedice seksualnoga oslobođenja. Na temelju desetljeća iskustva u školskom spolnom odgoju i potkrijepljeno brojnim ilustrativnim primjerima ona tvrdi da smo, usprkos tome što vjerujemo da smo se oslobodili zabrana, danas zarobljeniji nego prije. Bez dlake na jeziku autorica koristi brojne primjere kako bi čitatelju što vjernije opisala posljedice čimbenika kao što su sveprisutnost pornografije i njezina laka dostupnost, stalna opterećenost pukom izvedbom i posljedični strah od neuspjeha, hormonska kontracepcija, opsjednutost spolnom orijentacijom...

Zbog toga postaje sve jasnije da je pogrešno vjerovati da se spolnost može instrumentalizirati i posjedovati kao puko potrošačko dobro, da je se može pedagoški prenijeti, socijalno konstruirati ili farmaceutski i kirurški optimizirati. Svi ti pokušaji doveli su do toga da je stvarni ljubavni život pogođen brojnim prazninama, frustracijama, nesigurnostima i samoćom. Ova knjiga to hrabro i argumentirano razotkriva te poziva da se radi dobra osoba i cijeloga društva preispitaju stavovi na području emocionalnosti, ljubavi, spolnosti i međuljudskih odnosa.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica