Cijena:

3,99 EUR

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

ISBN: 978-953-208-261-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 106

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 190 x 120

Prevoditelj: Srećko Bošnjak

Autori: Girardin,Jean-Marie

Šifra: 9UPT03883

Trideset dana s dušama u čistilištu

Svagdanja razmišljanja, poticaji i molitve

»Sveta je i pobožna misao moliti za mrtve, da se oslobode od grijeha«, piše u Drugoj knjizi Makabejaca (2 Mak 12,45).
To uvjerenje bijaše vrlo rano u Izraelu, uvjerenje, da je dobro i korisno moliti za pokojnike, sjećati se njih u molitvama i oplakivati ih trideset dana. Tako su »Izraelci oplakivali Mojsija trideset dana na Moapskim poljanama« (Pnz 34,8).
Crkva moli posebno za sve vjerne mrtve 2. studenoga svake godine. Pobožnost vjernika posvetila je mjesec studeni za pokojne, moleći za olakšanje dušama u čistilištu.
Ova knjiga Trideset dana za duše u Čistilištu probudit će i oživjeti uspomenu na naše drage i mile, koji su otišli na drugi svijet, oživjet će naše zajedništvo s njima. Potaknut će nas, da tim dušama pomognemo, ali i nas će ohrabriti i poticati na život, da budemo odaniji volji Božjoj, koji nas je stvorio za Nebo.
Svaki dan mjeseca studenoga razmišljat ćemo o nauci Crkve o Čistilištu, o životu duša u Čistilištu, o njihovim mukama za očišćenje, te o našoj pomoći, koju im možemo pružiti. Dolazit će nam na pamet razlozi naše pomoći, što će poslužili i našem duhovnom životu, za naše osobno posvećenje i usavršavanje na putu za drugi svijet.


 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica