Cijena:

3,99 EUR

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

Uvez: Meki

Broj Stranica: 95

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 199 x 140

Prevoditelj: Petar Grubišić

Autori: Albisetti,Valerio

Šifra: 9UPT00451

Biti sretan

Psihoterapija za sve

Sreća prema piscu ove knjige poistovjećuje se sa svođenjem na minimum neuroze i razvija se spoznavanjem samih sebe. Takvo spoznavanje uspostavlja ravnotežu i zauzdava traženje vanjskih znakova kao što su novac, seks, uspjeh i vlast, koji uključuju zabrinutost i takmičenje. Spoznati same sebe znači staviti se na kušnju, živeći intenzivno svaki tren, svjesni da smo svoji gospodari i da se ne moramo oslanjati na nekoga. Samoća, sablast koju mnogi nastoje izbjeći, u tom je smislu prihvaćena kao uvjet života, štoviše, kao njegova istinska bit objavljena smrću, konačnim usmjerenjem naše opstojnosti i katalizatorom postupka pronalaženje sebe.

Smrt ograničava vrijeme života i potiče na djelovanje, unatoč svim zaprekama. Ona objavljuje i samoću: svi su sami sa sobom u svojim odlukama i djelovanjima, i to su posebno sučeljeni sa smrću. Smrt, s druge strane, prisiljava nas na onaj dualizam između znati i nehtjeti znati o umiranju koje je sam uvjet ljudskog postojanja.

Evo ukratko temeljne teme ove knjige koja dotiče tolike slučajeve koji karakteriziraju svakodnevni život: obitelj, rad, novac, tijelo, ljubav, san, sadašnjost, prošlost.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica