Cijena:

13,01 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-604-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 128

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Prevoditelj: Nikola Bolšec

Zemlja podrijetla: Hrvatska

Autori: Chesterton,Gilbert Keith

Šifra: VKDE00180

Visina: 205

Širina: 135

Katolička Crkva i obraćenje

Otkriće „pravovjernoga“ kršćanstva i vraćanje u Anglikansku crkvu 1901., prikazano u remek-djelu Pravovjerje, za engleskoga je mislioca Gilberta Keitha Chestertona bilo početak poduljega puta ka katoličkoj vjeri koji je konačno 1922., u dobi od 48 godina, rezultirao njegovim ulaskom u okrilje Katoličke Crkve. 

Pet godina potom Chesterton je napisao svojevrsni nastavak Pravovjerja – djelo Katolička Crkva i obraćenje, u kojemu ponovno sjaji njegova briljantnost kao pisca i mislioca dok objašnjava svoje shvaćanje katolicizma i Katoličke Crkve.

U ovoj knjizi ovaj „apostol zdravoga razuma“ i „jedan od najomiljenijih, najsjajnijih i najduhovitijih“ branitelja kršćanstva iskreno svjedoči kako ga je konačno osvojilo katoličko pozivanje na razum i istinu te kako je uvidio da nas katoličanstvo oslobađa od mnogih gluposti i predrasuda koje na ovaj ili onaj način zarobljavaju većinu današnjih ljudi. Katolička vjera, kako ističe Chesterton, ne mijenja se s obzirom na ljudsko raspoloženje i na trenutačnu modu, nego nas postojano uči kako ispravno razmišljati i prihvaćati istinu. Katoličanstvo ne skučuje naša obzorja, već nam omogućava uvijek nov i svjež pogled na stvarnost, dajući nam istodobno istinsko samopouzdanje i slobodu mišljenja.

Katolicima će ova knjiga zacijelo pobuditi ponos što su dijelom Katoličke Crkve, a ljepota Chestertonove misli će svakoga čitatelja potaknuti na preispitivanje vlastite vjere ili nevjere tako da bi svaka osoba koja se želi služiti vlastitim razumom i teži istinskoj slobodi trebala pročitati ovo iznimno djelo.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica