Rasprodano

Cijena:

20,97 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-306-8

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 471

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Branko Jozić

Autori: Ivan Pavao II. - Karol Wojtyla

Šifra: VKDE00031

Muško i žensko stvori ih - Teologija tijela I.

Kateheze o ljudskoj ljubavi. Cjelovita teologija tijela. Svezak I.

Muško i žensko stvori ih prvobitni je naslov koji je Ivan Pavao II. dao svojemu djelu o tjelesnoj dimenziji ljudske osobnosti, spolnosti, braka i celibata. Napisana još dok je bio nadbiskup Krakova, a kasnije, nakon što je postao papa, prerađena i preoblikovana u niz kateheza čitanih na audijencijama srijedom u razdoblju od 5. rujna 1979. do 28. studenog 1984. godine, ova je knjiga dobila prepoznatljiv i popularan naslov Teologija tijela.

Ivan Pavao II. nam je u ovomu monumentalnom djelu ostavio srž svoje velike vizije, usmjerene na otajstvo ljubavi koje se proteže iz Trojstva preko zaručničkoga odnosa Krista s Crkvom sve do konkretne tjelesnosti muškaraca i žena. S potpunim uvidom u suvremeni radikalan rascjep između osobnosti i tjelesnosti Papa predlaže cjelovit pogled na ljudsku osobu, ukorijenjen u Svetomu pismu i živoj tradiciji Crkve.

Prvi cjelovit hrvatski prijevod ovoga remek-djela, podijeljena u dva sveska, omogućuje nam ulazak u temeljnu viziju Ivana Pavla II. koja današnjemu čovjeku ponovno otkriva srž kršćanskoga navještaja o Bogu koji nas ljubi i čovjeku koji samo u ljubavi pronalazi sama sebe i svoju puninu.

O drugom svesku knjige Muško i žensko stvori ih čitajte ovdje. Uz to je dostupan i studijski vodič za Teologiju tijela Ivana Pavla II. Muškarci i žene su iz Edena.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica