Cijena:

11,81 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-791-2

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 168

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Lidija Paris

Autori: de Foucauld,Charles

Šifra: VK2203003

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Misli iz pustinje

Charles de Foucauld svetac je kršćanske dobrote i blagosti te čovjek kontemplacije i klanjanja. Njegova zanesenost Bogom i radikalno življenje evanđeoskoga nenasilja u dubokoj afričkoj pustinji učinili su ga jednom od najupečatljivijih duhovnih osobnosti 20. stoljeća koja i danas nadahnjuje mnoge. Prigodom njegova proglašenja svetim objavljujemo pravi biser kršćanske duhovnosti Misli iz pustinje. Odabrane misli iz njegove duhovne ostavštine s temom ljubavi, ljepote, milosrđa, praštanja, radosti, poniznosti, rada, pustinje, molitve, ali i o tome što njemu znači živjeti Nazaret i biti brat svima i svakomu, čine ovu knjigu jedinstvenom i dragocjenim blagom snažnih duhovnih poticaja. 


Imamo samo jedno srce: srce kojim ljubimo Boga ono je isto srce kojim ljubimo ljude. Ako se naše srce zagrije, zapali, omekša u praksi ljubavi prema bližnjemu, samim time postaje toplije i nježnije u ljubavi prema Bogu. Naše srce ne može gorjeti za Boga i biti ledeno za ljude niti može gorjeti za ljude i biti ledeno za Boga. Dakle, što više naše srce gori iz ljubavi prema ljudima, to sposobnije postaje ljubiti Boga. 

Ljubav se ne sastoji u tome da osjećamo da ljubimo, nego u tome da želimo ljubiti: kada želimo ljubiti, tada ljubimo; kada želimo ljubiti iznad svega, ljubimo iznad svega... Ako se dogodi da podlegnemo nekoj napasti, to je zato što je ljubav preslaba, ali nije da je nema. Moramo plakati poput svetoga Petra, pokajati se kao sveti Petar, poniziti se poput njega, ali i poput njega triput reći: Ljubim te, ljubim te, znaš da te unatoč svojim slabostima i grijesima ljubim... 

Oče moj,
predajem se tebi,
čini sa mnom što hoćeš.
Što god učinio, hvala ti.
Spreman sam na sve, primam sve
samo da se tvoja volja ispuni na meni
i na svim tvojim stvorenjima.
Bože moj, ne želim ništa drugo.
Stavljam svoj život u tvoje ruke,
tebi ga darujem, Bože moj,
svom ljubavlju svoga srca
jer te ljubim i ta ljubav traži
da ti se darujem, da se potpuno predam
u tvoje ruke s neizmjernim povjerenjem
jer ti si moj Otac! Amen.

KARLOVA MOLITVA PREDANJA

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica