Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Metanoja

ISBN: 953-151-095-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 112

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 200 x 110

Autori: Gjergji,Lush

Šifra: 9KSA09960

Ljubav nije ljubljena

Sve se mijenja, a opet, ništa se ne mijenja. Tajna života u prostom i vremenu, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Mijenjaju se okolnosti, prilike, situacije, mjesta života, boravka, rada, politički sustavi, gospodarstvo, kultura... Ali ipak čovjek »ostaje« čovjek, odnosno pozvan je da »postane« čovjek, još više vjernik, kršćanin, dijete Božje, brat-sestra svima.
Odmah se nameće pitanje: kako? Jedino vraćajući se »starom izvoru koji uvijek daje novu vodu«, kako je rado govorio Dobri Ivan XXIII. o Crkvi, po Crkvi, s Crkvom i u Crkvi BOGU, izvoru života, novosti, ljubavi, po sakramentima, čitanjem, razmatranjem, prihvaćanjem Biblije - Božje poruke, molitvom.
Izazovi novog vremena su veliki za sve ljude, osobito za nas vjernike, Bogu posvećene osobe. Što, zapravo, znači biti danas vjernik, kršćanin, svećenik, redovnik, redovnica, živjeti i svjedočiti naše zvanje i poslanje sada i ovdje?
Slabići, kukavice, nezreli, neuravnotežene osobe bježe ili u prošlost - regresijom, ili u budućnost - projekcijom, žaleći za prošlim zlatnim vremenima, ili čekajući pasivno neko bolje sutra.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica