Cijena:

14,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova (KS)

ISBN: 978-953-11-0357-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 202

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 210 x 145

Autori: Lauretta,Lilla

Šifra: 9KSA10969

Šuma jorgovana

Riječ je o 25 priča koje su obogaćene ilustracijama u boji. Ono što priče sabrane u ovoj knjizi razlikuje od svih drugih književnih priča, jest činjenica da drugi svijet o kojemu one govore nije samo neki zamišljeni svijet, dočaran u mislima, onaj u koji čovjek obično projicira ono najnježnije i najprofinjenije što nosi u srcu i o čemu sanja i što bi želio naći u vlastitoj djeci, ali je u suprotnosti s postojećim i stvarnim svijetom, koji sebe smatra jedino »stvarnim«.
To je svijet koji postoji i izvan onoga tko čita, ali koji se otkriva samo ulaženjem u vlastitu »nutrinu«, učeći čitati u vlastitom srcu. Ipak, riječ je o istinitim pričama koje također mogu slušati i djeca i u njima uživati, možda čak više nego odrasli. Svaki su put likovi, radnja i ambijent novi, svježi, spontani, izoštreni do te mjere da »zadive«, upravo onako kako se to od priča i očekuje.
Poruka i priča nisu nastali odvojene, najprije jedna, pa onda druga. Ne treba se truditi da se poruci doda slika koja bi je obojila ili slici poruka koja bi je ojačala. Osjeća se da su te dvije stvari nastale zajedno, stopljene u jedno. I onda kad je riječ o bajkama kao pričama, kad pričanje prevagne nad porukom, to jednako izbija na razumljiv način koji pokazuje kako se živi u onom novom svijetu, pa se tako, moglo bi se reći, udiše atmosfera nevinosti i ljepote. (iz predgovora)

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica