Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Izvan nizova (Verbum)

ISBN: 978-953-235-128-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 48

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 295 x 210

Prevoditelj: Slavko Antunović

Autori: Skupina autora

Šifra: 275

Od Jeruzalema k svim narodima

Širenje kršćanstva u prvim stoljećima

Monografija Od Jeruzalema k svim narodima kao i istoimena izložba za temu ima širenje kršćanstva u prvim stoljećima. Njezina izvorna verzija plod je suradnje prestižnih znanstvenih i muzejskih ustanova kao što su British Museum iz Londona, Musei Vaticani, Museo Nazionale i Musei Capitolini iz Rima, Israel Antiquites Authoritv iz Jerualema, Pontificia Commissione di Archeologia sacra itd., a Znanstveno vijeće izložbe uključivalo je najuglednije svjetske znanstvenike.

Ta jedinstvena izložba na jednome mjestu je sabrala preko četiri stotine iznimnih arheoloških nalaza i predstavljala je jednu od najvažnijih izložbi posvećenih kršćanskoj arheologiji. Prvi put je postavljena u Riminiju u Italiji, u vrijeme održavanje manifestacije Meeting per l'Amicizia fra i popoli koju svake godine organizira katolički pokret Comunione e Liberazione, i u samo nekoliko tjedana vidjelo ju je preko 100.000 posjetitelja.

Čitatelji će tako imati prilike zahvaljujući slici i tekstu zaputiti se na uzbudljiva putovanja kroz prva stoljeća kršćanstva, od Isusova rođenja u Izraelu do kršćanske nazočnosti u Rimu, susrećući se s ključnim likovima novozavjetne biblijske povijesti, s najznačajnijim arheološkim nalazima i s ključnim kršćanskim simbolima i umjetničkim izričajima, koji pokazuju svu njegovu izvornost i snagu koja je preoblikovala tadašnju kulturu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica