Cijena:

10,49 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-412-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 136

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Ivan Nekić

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: VKJA00641

Radost naviještanja

Papine kateheze naslovljene Radost naviještanja na tragu su prve knjige kateheza Ne dajte da vam ukradu nadu! upravo stoga što isijavaju optimizmom u vremenu sve izraženije pesimistične slike svijeta obilježena krizama, ratovima, financijskim i industrijskim krahovima, a na osobit način i padom na moralnomu i duhovnomu planu. Papa upućuje riječ nade i ohrabrenja ne samo vjernicima, nego svim ljudima dobre volje. A posebne poruke nade i poticaja da budu radosni i da se ne boje slijediti Krista upućuje mladima.

Naglašavajući lik Krista kao ideal za čovjeka, Papa poziva na temeljitu obnovu. U svojim katehezama naglašava kako ekologija čovjeka i ekologija okoliša idu zajedno, a na putu nutarnje obnove osobito ističe likove mučenika koji su svojim životom svjedočili ono što su vjerovali, među kojima je i velik broj onih koji i u današnje vrijeme zbog vjere bivaju
pogubljeni. Silovitost takva pristupa u vremenu u kojemu je moguće izgubiti život zbog toga što slijediš svoj put obeshrabruje, ali Papa podsjeća kako u takvu svijetu Bog gradi zajednicu ljudi, ljudi na čiju savjest, milosrđe, brigu za sebe i bližnjega računa u svijetu. Na takvim temeljima papa Franjo gradi nadu u čovječanstvo i poziva na radosno svjedočenje
životom, a svojim iskrenim i duboko proživljenim duhovnim obraćanjima pronalazi put da Božja riječ dospije do srca svakoga čovjeka.

Dragi prijatelji, radost! Ne bojte se biti radosni! Ne bojte se radosti! One radosti koju
nam daje Gospodin kada mu puštamo da uđe u naš život, kada puštamo da on uđe u naš život i poziva nas da iziđemo iz sebe na periferije života i naviještamo evanđelje. Ne bojte se radosti. Samo radosno i hrabro!

Papa Franjo

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica