Cijena:

13,01 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-571-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 368

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Zelić,Ivan

Šifra: VKZN00004

Vodič kroz filozofiju

Novo prošireno izdanje

Vodič kroz filozofiju jedinstvena je knjiga o filozofiji, njezinoj povijesti, najznačajnijim misliocima i glavnim filozofskim temama, namijenjena najširemu krugu čitatelja. Budući da ne pretpostavlja nikakvo prethodno znanje iz filozofije, dostupna je svakome tko želi upoznati razumske i argumentirane odgovore na temeljna, zadnja pitanja o svijetu i životu, a oni koji već dobro poznaju filozofiju, u njoj mogu pronaći dublju i sustavniju sintezu.

Za razliku od drugih sličnih knjiga, ova knjiga misli velikih filozofa ne samo da izlaže, nego pokazuje i zašto su oni nešto mislili, kako su došli do svojih ideja te koje su argumente za njih iznosili, te ih kritički vrjednuje, vodeći računa i o sustavnosti mišljenja, međuovisnosti pojedinih teza...

Ova knjiga ima i veliku praktičnu korist jer pokazuje da se filozofija ne bavi nekim apstraktnim pitanjima bez ikakve veze sa životom, nego naprotiv, da kritički i sustavno analizira stavove koji bitno određuju cijeli ljudski život, ali ih većina ljudi slijedi nesvjesno i bez razmišljanja o njima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica