Cijena:

26,54 € / 199,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Naklada Bošković

Biblioteka: Suvremena proza

ISBN: 978-953-263-367-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 339

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 240 x 160

Autori: Šimac,Jagoda

Šifra: 7102

Gusarska kneginja

Roman o posljednjem omiškom gusaru

Radnja ovog uzbudljivog romana vodi nas u davno vrijeme krajem trinaestog stoljeća u Dalmaciju, kada se na moru, jednako kao i na kopnu, odigrava žestoka igra prijestolja s brojnim sudionicima u borbi za vlašću i suverenitetom. S jedne strane tu su opasni ali plemeniti kneževi Kačići, gusarski vladari mora koji kontroliraju područje od Bračkog kanala do Korčule, dok se s druge strane u zadarskom zaleđu nalaze kneževi bribirski i zakoniti hrvatski ban Pavao Šubić.
Borba za vlast odvija se ponajprije s dominantnom i uvijek osvajački raspoloženom Mletačkom republikom s brojnim duždevim namjesnicima, a nezamislive su igre bez Dubrovačke republike s brojnim mudrim diplomatskim poklisarima, i to sve u vrijeme dok se vranski templari, posljednji pripadnici tog redovničkog reda u Europi, odupiru progonima moćne Katoličke crkve.
No u ovom teškom i bremenitom vremenu (srećom) postoji i jedna žena s čudesnim moćima - rođena neželjena u strogo definiranom muškom svijetu vladara, s košuljicom, kako bi se zaštitila od vlastite majke, ona će biti presudna za ostvarivanje interesa hrvatskih vladara.
Živa radnja prepuna dinamičnih scena bitaka na moru, intrigantnih otkrivenja i preokreta, uvjerljivih i dojmljivih književnih junaka vrsno je isprepleteno klupko koje čitatelju daje autentičan i sasvim poseban povijesni, ljubavni i kriminalistički roman - sve u jednom.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica