Rasprodano

Cijena:

10,49 € / 79,04kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-324-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 140

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 205 x 137

Prevoditelj: Branko Jozić

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 5433

Ne dajte da vam ukradu nadu!

II. izdanje

Knjiga Ne dajte da vam ukradu nadu! prvo je hrvatsko izdanje govora i homilija pape Franje na hrvatskome jeziku. Papa u svojim vrlo poticajnim obraćanjima i katehezama poziva čitatelja da upozna izbliza Božju svemoć, strpljivost i milosrđe te objašnjava kako Božja ljubav može preobraziti svačiji život. Također tumači kako radosno živjeti kršćanstvo u svakodnevici, usprkos križevima i poteškoćama, posebno ističući kako nikada ne trebamo gubiti nadu u Boga koji nas ljubi i koji nas nikada ne napušta.

Svima koji budu čitali nadahnute Papine riječi sadržane u ovoj knjizi one će zasigurno biti poruka ohrabrenja i poziva na istinski kršćanski optimizam, na što je potakao i u homiliji na misi povodom početka papinske službe: "Postojan u nadi, protiv svake nade! I danas kada su se nad svijetom nadvili tmurni oblaci, trebamo vidjeti svjetlo nade i mi sami davati nadu. Čuvati stvoreni svijet, svakoga muškarca i ženu, s pogledom nježnosti i ljubavi, znači otvoriti obzor nade, znači omogućiti svjetlu da se probije kroz guste oblake, znači donositi toplinu nade."

Prvo što bih vam htio reći jest: radost! Nemojte nikada biti žalosni muškarci i žene: kršćanin ne smije nikada biti takav! Ne dopustite da vas obuzme obeshrabrenje! Naša se radost ne rađa iz posjedovanja mnogih stvari, nego izvire iz susreta s Osobom: Isusom koji je među nama; rađa se iz svijesti da s njim nikada nismo sami, pa ni u teškim trenutcima, ni kada nas životni put namjeri na probleme i naizgled nesvladive zaprjeke, a ima ih mnogo!
Papa Franjo

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica