Cijena:

4,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-392-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 56

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 180 x 110

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: VKDE00090

Sakramenti - Lanac milosti

3. izdanje 2023.

U ovoj jednostavnoj knjižici sabrane su upečatljive kateheze pape Franje na temu svih sedam sakramenata Katoličke Crkve. Uranjajući u značenje i svrhu svakoga sakramenta, Papa osvjetljava njihovu važnost i plodove u životu čovjeka.

Papa govori o Crkvi kao o Majci koja stalno rađa novu djecu i uvodi ih po sakramentima u novi život, život samoga Krista. Po krštenju krštenici imaju nov život u Kristu, a potvrdom postaju sudionici njegova poslanja. Hranjeni samim njegovim tijelom u euharistiji bivamo osnaženi da prepoznamo svoj poziv i, ostvarujući ga, da izgrađujemo živu Crkvu pomažući bolesnima, siromašnima i svima koji su u potrebi.

Ove Papine kateheze odlično su sredstvo župnoga pastorala, a posebice će biti korisne u pripravi za primanje sakramenta kršćanske inicijacije, mladima koji se pripremaju za svetu potvrdu, zaručnicima koji se pripremaju na sakrament ženidbe, kao i roditeljima koji žele krstiti svoje dijete. Od velike će pomoći ova knjižica biti i svima onima koji žele produbiti svoje poznavanje sakramenata − tih vidljivih znakova Božje milosti i ljubavi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica