Cijena:

15,66 € / 117,99kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-309-9

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 176

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Marija Pavlin

Autori: Lewis,Clive Staples

Šifra: 5106

Četiri ljubavi

Knjiga Četiri ljubavi poznatoga engleskog pisca C. S. Lewisa, hrvatskim čitateljima već poznata po uspješnicama Pisma starijega đavla mlađem, Kršćanstvo nije iluzija i Velika rastava, na izniman način progovara o ljubavi.

Četiri ljubavi prikazuje četiri vrste ljudske ljubavi: storge – privrženost, philia – prijateljstvo, eros – zaljubljenost i agape – karitas ili milosrdnu ljubav. Ova je knjiga mudro, nježno i iskreno razmišljanje o vrlinama i izazovima ljubavi, a u sebi sabire bogatstvo sadržaja i izvora od Biblije i svetoga Augustina pa sve do Jane Austin. Poglavlje o milosrdnoj ljubavi možda je i najbolja stvar koju je Lewis ikada napisao o kršćanstvu. Njegov opis kršćanstva ovdje nije ništa manje snažan i uvjerljiv nego u knjizi Kršćanstvo nije iluzija ili Problem boli, ali je u knjizi Četiri ljubavi daleko manje zabrinut za čitateljev odgovor i zbog toga daleko uvjerljiviji nego u bilo kojoj od svojih apologetika.

Četiri ljubavi knjiga je koja istražuje prirodu ljubavi te će biti na korist svima koji je uzmu u ruke zbog snažnih i poticajnih razmišljanja o jednoj od najutjecajnijih emocija u čovjekovu životu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica