Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-091-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 203

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Maglica,Katarina

Šifra: 9GLK03283

Zašto redovnica?

Razmišljanja o posvećenom životu u svjetlu dominikanske karizme

Na jednome mjestu sabrana razmišljanja dominikanke Katarine Maglice, nastala kao plod njezine dvanaestogodišnje službe vrhovne glavarice Kongregacije sestara dominikanki svetih Anđela čuvara u Korčuli.
Utemeljeno u višestoljetnoj karizmi molitve, učenja, poslanja i zajedništva, kakvu je sv. Dominik prije 800 godina uokvirio i drugima ponudio na proživljavanje, ovo na više od 200 stranica zapisano svjedočanstvo autoričina proživljavanja te karizme objavljuje se kao poticaj u potrazi za »ispunjenjem života« i dosljednog svjedočenja evanđelja, »da bude unutarnji kvasac« preobrazbe srdaca redovnicama i redovnicima, odgovor na pitanje o redovništvu onima koji se za nj žele opredijeliti, svima koji žele aktualno promišljati o sadašnjoj i budućoj ulozi i mjestu redovništva u Crkvi i hrvatskome društvu.
U formi meditativnih tekstova autorica razmatra dostojanstvo poziva, poslanja i zadaće koju je redovnicima povjerio Isus Krist, ali i pruža izvrsne poticaje za razmišljanje kroz crkvenu godinu, pred kapitul, duhovne vježbe ali i u svagdašnjem životu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica