Cijena:

11,28 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-215-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 226

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Garmaz,Jadranka, Kraml,Martina

Šifra: 9GLK03395

Živjeti od euharistije

Elementi euharistijske kateheze

Knjiga je nastala je kao plod višegodišnjeg istraživanja, komuniciranja i prijateljstva dviju teologinja, jedne iz Hrvatske, a druge iz Austrije, koje su se najprije kao katehistice, a zatim kao znanstvenice i majke bavile pitanjima euharistijske kateheze i pri tome dijelile i brusile svoje stavove, uviđajući potrebu odgojne i promicateljske kateheze koja je sposobna voditi do žive euharistijske vjere i zajedništva obitelji i župne zajednice.
Knjiga se sastoji od dva dijela koji su sadržajno različiti iako jedan upućuje na drugi. U prvom dijelu, koji je prvenstveno namijenjen katehetama i drugim pastoralnim djelatnicima koji su duboko uronjeni u katehetsku praksu, prevladava egzistencijalni pristup kojemu su polazište primjeri iz života, biblijskih tekstova, literarnih djela i filmova.
Drugi dio predstavlja pokušaj teološkog skiciranja teme euharistijske kateheze, koji egzistencijalno ali i metodološki deduktivno iz teologije, tematizira euharistijsku katehezu.
Živjeti od euharistije jedno je od prvih djela u ovakvu obliku na hrvatskim prostorima koje ističe važnost kateheze i potrebu da se kateheza na nov način postavi u središte djelovanja Crkve, da joj se posvete najbolje ljudske snage i sredstva te se tako stvori "euharistijska kultura življenja" koja se održava u svakodnevnom blagovanju i življenju.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica