Cijena:

19,91 EUR

Nakladnik: Tonimir

Biblioteka: Duhovna misao

ISBN: 978-953-7610-43-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 376

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 210 x 150

Autori: Gabud,Vjekoslav

Šifra: 9NKT00014

Ovako sam propovijedao - Primjeri

U ovoj će knjizi mnogi župnik potražiti i naći neki primjer, neku priču ili neku zgodu koju će moći utkati u svoju nedjeljnu homiliju kao jedno od mnoštva sredstava kojima se običnom puku želi i može približiti poruka i smisao nedjeljnih čitanja da ih lakše razumiju i primijene u svom životu.

Nisam nikako imao namjeru zamijeniti riječi Svetog pisma s kojekakvim pričama i primjerima. Božja je riječ nezamjenjiva, ali priznali mi to ili ne, više puta je nije lako razumjeti. Treba otkriti u Božjoj riječi ono što nam je Bog htio tom riječju poručiti, što nam je htio reći. Zato se Božje riječi zovu Božje poruke.

Primjeri u homiliji imaju zadaću samo olakšati da smisao Božje riječi bude razumljiviji i onim ljudima koji nisu toliko izučeni u poznavanju vjere.

Uvijek sam bio župnik u seoskim župama gdje su moji župljani jako rado slušali ali i pamtili primjere uz nedjeljne homilije. Nakon više od deset godina znao sam ponoviti neku propovijed i s istim primjerima da vidim jesu li što zapamtili. Odmah su mi moji vjernici znali reći: "To ste nam već jedanput pripovijedali". Primjeri se pamte a često i životno primjenjuju. Želio bih da tako pomognu i vama.

Autor u Predgovoru

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica