Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Canticum novum

ISBN: 979-0-9013558-9-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 64

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 235 x 170

Autori: Balvan,Luka

Šifra: 9GLK03485

Zajedno u Kristu (pjesmarica + 2 CD-a)

Pjesmarica s notama i akordima

Sam naslov pjesmarice Zajedno u Kristu autora Luke Balvana u kojoj su objavljene najpjevanije pjesme govori o životnom stavu i životnoj filozofiji ovog glazbenika koji na svoj način, preko glazbenog medija želi izreći svoj Credo u Krista, Spasitelja i Otkupitelja ljudskog roda.

Teme pjesama su različite, ali cilj i motiv im je zajednički, a to je probuditi ljubav za Krista i Boga u mnogim srcima preko glazbe kao univerzalnog jezika čovječanstva. Među tekstovima ima onih psalmodijskog i himničkog tipa kao i  onih u slobodnom pjesničkom obliku. Odlika im je jednostavnost i razumljivost u izričaju i težnja da se poruka što jasnije prenese na slušatelja.

Ova pjesmarica, koja je ugledala svjetlo dana ostaje svjedok jedne zaljubljenosti o kojoj govori već u davna vremena sv. Augustin, a to je zaljubljenost u Krista - "Cantare autem psallere negotium esset solet amantium" (Pjevati je svojstveno onima koji su zaljubljeni). Pjesme mogu poslužiti u razne svrhe, za razne prigode i vjerska okupljanja mladih koji vole takav stil glazbenog komuniciranja.

Miroslav Martinjak

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica