Cijena:

23,89 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Vjeronauk za odrasle

ISBN: 978-953-241-266-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 495

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 215 x 160

Autori: Dugandžić,Ivan

Šifra: 9GLK03503

Upoznajmo Bibliju

Narod Božji i njegovo Sveto pismo

Najnovija knjiga dr. Ivana Dugandžića na gotovo 500 stranica donosi cjelovit i iscrpan prikaz Svetoga pisma s naglaskom na njegovu poruku, a nastala je sabiranjem Dugandžićevih tekstova koji su u rubrici »Vjeronauk za odrasle«, u tjedniku Glas Koncila, objavljivani gotovo tri godine, od listopada 2007. do sredine srpnja 2010. godine. Cilj tako dugačka niza bio je širi krug čitatelja bolje upoznati sa (za)pisanom Božjom objavom koja čini izvor kršćanstva.

Svećenici, katehetičari, župni i pastoralni djelatnici, znanstvenici i studenti, proučavatelji i ljubitelji Božje riječi - svi čitatelji ove, među hrvatskim izdavačkim projektima, po mnogočemu jedinstvene knjige, unutar njezinih korica pronaći će sve o nastanku i naravi biblijskih spisa, o njihovu čuvanju, prenošenju i oblikovanju u veće cjeline sve do stvaranja zaokruženoga kanona, o tiskanju i prevođenju, književnim vrstama kojima su se biblijski pisci služili, o pravilima tumačenja, o sadržaju i poruci biblijskih spisa.

U svom tumačenju autor donosi povijesne, književne, civilizacijske i religiozne činjenice ne zanemarujući najsuvremenija znanstvena istraživanja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica