Novosti

 1. Nagradni natječaj "Svaki dan jedna knjiga na dar!" ­

  Nagradni natječaj "Svaki dan jedna knjiga na dar!" ­

  Sudjelujte u adventskom darivanju koje u prosincu na svojoj Facebook stranici organizira Verbum.


  Kako?
  U komentaru ispod objave...

  Pročitaj više
 2. Veći peti mjesec Padre Pio na vrhu Verbumove top ljestvice

  Veći peti mjesec Padre Pio na vrhu Verbumove top ljestvice

  Već peti mjesec za redom knjiga Padra Pija Riječi nade nalazi se na vrhu Verbumove top ljestvice. Osim ove hit knjige, na top ljestvici mogu se pronaći i drugi raznovrsni noviteti, poput bestselera Jordana Petersona i Jennie Allen.

  Na vrhu top ljestvice se i dalje nalazi knjiga Riječi nade, sa 150 meditacija utjehe i ohrabrenja svetog Padra Pija, jednog od najpopularnijih svetaca modernoga doba. Ova jedinstvena knj...

  Pročitaj više
 3. Knjiga "Bit i smisao kršćanstva" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Knjiga "Bit i smisao kršćanstva" uz 40% popusta za članove kluba Verbum

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu prosincu dostupna je knjiga Bit i smisao kršćanstva i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR)...

  Pročitaj više
 4. Nagradni natječaj „Budi i ti sveti Nikola“ na Facebook stranci Verbum

  Nagradni natječaj „Budi i ti sveti Nikola“ na Facebook stranci Verbum
  Verbum vam pomaže da nasljedujete svetog Nikolu i učinite dobro djelo!
  Sigurni smo da u Vašem susjedstvu, školi, radnom mjestu… postoji obitelj koja neće moći darivati svoje najmlađe povodom svetog Nikole.
   
  Kako sudjelovati?
  Pozivamo Vas da sudjelujte u nagradnom natječaju na Verbumovoj Facebook stranici tako što ćete u komentaru ispod objave kratko opisati najdraži poklon koji ste dobili u djetinjstvu.
   
  Ukupno deset najkreativnijih odgovora nagradit ćemo Verbumovim dječjim knjigama!
  Nek
  ...
  Pročitaj više
 5. Preporučujemo 7 knjiga za hod kroz došašće

  Preporučujemo 7 knjiga za hod kroz došašće

  Cal Newport
  Digitalni minimalizam

  Uhvatite li sebe kako beskonačno visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste? Osjećate li se iscrpljeno nakon beskonačnih online razgovora i komentara? Odrasla osoba u prosjeku provede i do 40 sati tjedno on-line, provjerava svoj mobitel 50 do 300 puta dnevno, a pametni nas telefoni svojim psiho...

  Pročitaj više
 6. Dnevne adventske meditacije

  Dnevne adventske meditacije

  Došašće nam je dobro poznato kao vrijeme iščekivanja.
  Svako došašće pruža nam priliku da se zaustavimo i svojevoljno usredotočimo na ono bitno – pripremati se za dolazak Djetešca, Krista.

  Pratite našu Facebook stranicu gdje ćemo svaki dan objavljivati prigodni (i kratki :)) meditativni citat.

  Pripravimo put, krenimo...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga "Digitalni minimalizam"

  Predstavljena knjiga "Digitalni minimalizam"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 24. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Digitalni minimalizam. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila svjetski bestseler Digitalni minimalizam svjetski priznatog autora i uglednog...

  Pročitaj više
 8. Predstavljena knjiga „Objave svete Gertrude“

  Predstavljena knjiga „Objave svete Gertrude“

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 17. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Objave svete Gertrude. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je po prvi put na hrvatskom jeziku učinila dostupnim Objave svete Gertrude, klasično djelo kršć...

  Pročitaj više
 9. „Ispovijest vjere naroda Božjega“ 16. studenog u pola cijene u Verbumu

  „Ispovijest vjere naroda Božjega“ 16. studenog u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. studenog u sklopu redovne Verbumove Akcije srijedom imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Pavla VI. Ispovijest vjere naroda Božjega.

  Čin je vjere danas postao teži "zbog sve većega osporavanja zakonitosti spekulativnoga mišljenja; sumnja, agnosticizam, sofizam, odbacivanje logike i metafizike itd. uznemiruju današnje duhove". Također, kod mnogih se u "naporu da [se] istine vjere izrazi na način pristupačniji govoru i mentalitetu našega vremena katkada popušta želji za lakšim uspjehom, prešućujući, ublažavajući ili mijenjajući određene 'teške dogme'".

  Ovo su riječi pape Pavla VI. kojima je 30. listopada 1968. na općoj audijenciji govorio o stanju vjere kod mnogih vjernika, ali koje kao da su izrečene i nama danas. To "dramatično stanje vjere u našemu vremenu" potaknulo je Papu da 1967. proglasi prvu Godinu vjere te da je svečano završi čuvenom Ispovijesti vjere ili Vjerovanjem naroda Božjega, koje u cijelosti donosimo u ovoj knjizi. Donosimo i već spomenuti Papin govor na općoj audijenciji na temu vjere, a u drugomu dijelu knjige nalaze se misli Pavla VI. o vjeri sabrane iz njegovih govora i tekstova. U vremenu relativizma i vjerske ravnodušnosti ova će malena, ali dragocjena knjiga koja donosi siguran nauk Crkve mnogim čitateljima biti poticaj za bolje upoznavanje temelja vlastite vjere.

  Ova knjiga, čija je redovna cijena 49,00 kn (6,50 €), ovom je akcijom dostupna za samo 24,50 kn (3,25 €), a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 16. studenoga u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i...

  Pročitaj više
 10. Nova knjiga Padra Pija „Riječi nade“ i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Nova knjiga Padra Pija „Riječi nade“ i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Već četvrti mjesec za redom knjiga Padra Pija Riječi nade nalazi se na vrhu Verbumove top ljestvice. Osim ove hit knjige, na top ljestvici mogu se pronaći i drugi noviteti raznovrsne tematike, kao i uvijek aktualni bestseleri poput Petersonovih 12 pravila za život i Izbaci to iz glave autorice Jeannie Allen...

  Pročitaj više