Mjesečna arhiva: Studeni 2016

 1. Knjiga "Prvi kralj" 30. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Prvi kralj" 30. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Prvi kralj" Velimira Deželića.

  Poznati Deželićev roman "Prvi kralj", nekoć prava nacionalna uspješnica, prvijenac je u Verbumovoj novopokrenutoj biblioteci Popularni hrvatski roman. Stvarajući vrlo zanimljivu radnju prožetu političkim intrigama, vjerskim previranjima i ljubavnim zapletima, Deželić živo ocrtava prijelomno razdoblje hrvatske nacionalne povijesti, ističući isto...

  Pročitaj više
 2. Predstavljen roman Michaela D. O'Briena "Putovanje na Alphu Centauri"

  Predstavljen roman Michaela D. O'Briena "Putovanje na Alphu Centauri"

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak 24. studenoga predstavljena je knjiga "Putovanje na Alphu Centauri" Michaela D. O'Briena, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.       

  Iz pera kanadskog romanopisca Michaela D. O'Briena dolazi novi roman "Putovanje na Alphu Centauri". U tom novom romanu Michael D. O’Brien, hrvatskim čitateljima već poznat po brojnim uspješnicama kao što su "Posljednja vremena", "Otok svijeta", "Očeva pripovijest" itd., vodi čitatelja na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života.

  Opisano od kritičara kao genijalan roman prožet trajnom mudrošću, dragulj pripovjedačkog umijeća, bogat detaljima i zastrašujuće vjerodostojan, knjiga "Putovanje na Alphu Centauri" pripovijeda o razdoblju koje bi uskoro moglo postati stvarnost, prepuno čuda i opasnosti. Radnja je smještena u 2097. godinu, a svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet. Sve je pod stalnim nadzorom. Posvuda su nametnute mjere depopulacije. Pod prividom demokracije guše se ljudska prava i ukida svaki oblik slobode. Nema više nijedne religije. Čovječanstvo je izgradilo svemirski brod Kosmos koji može putovati polovicom brzine svjetlosti i koji veliku skupinu najvrsnijih znanstvenika odvodi duboko u svemir da istraže novo područje, a bit će potrebno devet godina da stignu do planeta Alpha Centauri A-7. Na tom putovanju čekaju ih poteškoće i izazovi kada stignu.

  Glavni junak ovoga romana, fizičar nobelovac Neil Ruiz de Hoyos, jedan je od znanstvenika čija su otkrića omogućila izgradnju svemirskoga broda, a ukrcao se na Kosmos kako bi umakao naizgled benignoj totalitarnoj nadvladi koja na Zemlji kontrolira gotovo sve aspekte života. On je mušičavi i cinični skeptik meka srca koji duboko u sebi čuva sjećanja na brojne stare tragedije, ljubavi i mržnje. Iznenađenja koja ga čekaju na ovomu putovanju, kao i na njegovu cilju, srušit će sve njegove pretpostavke i uputiti...

  Pročitaj više
 3. Biografija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" 23. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Biografija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" 23. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na Papinu biografiju iz pera Andree Torniellija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo ".

  Ova cjelovita biografija pruža ključ za razumijevanje čovjeka čiji je izbor za papu za mnoge bio iznenađenje. Kardinali izbornici su, isključujući svaku političku i diplomatsku računicu, izabrali pastira sposobna da bude pokretač suvremene obnove i čišćenja u sveopćoj Crkvi. To je pr...

  Pročitaj više
 4. Predstavljena knjiga "Mali biseri crkvenih otaca"

  Predstavljena knjiga "Mali biseri crkvenih otaca"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak 17. studenoga predstavljena je knjiga "Mali biseri crkvenih otaca" kardinala Tomáša Špidlíka, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.       

  Poznati isusovački duhovnik i propovjednik, kardinal Tomáš Špidlík, u knjizi "Mali biseri crkvenih otaca"...

  Pročitaj više
 5. "Oči i srce" sv. Male Terezije 16. studenoga u pola cijene u Verbumu

  "Oči i srce" sv. Male Terezije 16. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Oči i srce" svete Terezije od Djeteta Isusa.

  Našem vremenu, svijetu u kojem živimo, iznad svega su potrebni sveci, svjedoci koji će svojim životom upućivati na sve ono što je suvremeni čovjek zaboravio i zanemario. Jedna od osoba koja je u tome uspjela jest sv. Mala Terezija iz Lisieuxa. Stoga nije čudno da je prozvana "najvećom sveticom suvremenog doba" i "sigurnim putem kroz tamu našeg vremena". U ovoj vrijednoj knjizi sabrane su njene najljepše misli  i neki od najvažnijih dijelova iz njenih spisa, a priredio ih je karmelićanin o. Koen De Meesler, izvrstan poznavatelj poruke sv. Terezije.

  Knjiga, čija je redovna cijena 30 kuna, ovom je akcijom dostupna za 15 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 16. studenoga u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi možete čitati ...

  Pročitaj više
 6. U Zagrebu predstavljena knjiga kardinala Müllera "Razgovor o nadi"

  U Zagrebu predstavljena knjiga kardinala Müllera "Razgovor o nadi"

  Pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Gerhard Ludwig Müller predstavio je u srijedu, 9. studenoga 2016. godine svoju knjigu "Razgovor o nadi", objavljenu u izdanju nakladničke kuće Verbum. Predstavljanje je održano u dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu, a knjigu su uz autora predstavili i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, te Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum

  ...

  Pročitaj više
 7. Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt "Salon suvremene sakralne likovnosti – Split" u sklopu DKK 2017.

  Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt "Salon suvremene sakralne likovnosti – Split" u sklopu DKK 2017.

  Organizacijski odbor Salona suvremene sakralne likovnosti – Split objavljuje:

  Javni poziv za prijavu umjetničkih radova na projekt

  SALON SUVREMENE SAKRALNE LIKOVNOSTI - SPLIT

  u sklopu manifestacije

  Dani kršćanske kulture 2017.

  Manifestacija Dani kršćanske kulture pokrenuta je 2005. godine te se održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku u organizaciji nakladničke kuće Verbum, a uz pokroviteljstvo Predsjednika/ce Republike Hrvatske, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-makarske nadbiskupije, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

  Manifestacija svojim značajnim programima i sadržajima doprinosi kulturnom bogatstvu i razvoju baštinjene hrvatske i europske kršćanske tradicije.

  U sklopu postojećeg dugogodišnjeg kulturnog projekta Dani kršćanske kulture iskazala se potreba za snažnijom, sadržajnijom i obuhvatnijom prezentacijom likovnog stvaralaštva i njegovih autora koji se u svom radu već godinama referiraju na pojam kršćanske sakralnosti. Danas, više nego ikad, potrebno je kršćansku sakralnu sferu približiti svim oblicima likovnog izričaja kako bi umjetnici kroz vlastitu suvremenu likovnu praksu ostavili svoj odraz u prostoru traganja za svetim.

  Kako bi osigurali upravo taj prostor susretišta sakralnih likovnih ideja i njihovih pojavnih oblika s idejom svetoga, po prvi put u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture organizira se natječajni izložbeni Salon suvremene sakralne likovnosti, koji bi imao međunarodni karakter, s dvogodišnjim izlagačkim ritmom. Stoga se na ovaj način pozivaju umjetnici da sukladno uvjetima natječaja iskažu svoj interes za sudjelovanjem na Salonu suvremene sakralne likovnosti.

  Umjetničko vijeće Salona u suradnji s Organizacijskim vijećem Salona odabrat će radove koji će biti izloženi u Splitu od 1. do 11. travnja 2017. godine u palači Milesi u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture. Na prijedlog Umjetničkog vijeća, prigodom otvaranja Salona, bit će dodijeljena Velika nagrada Salona koju će nagrađeni umjetnik primiti u obliku priznanja te samostalne izložbe u sljedećoj godini održavanja manifestacije Dani kršćanske kulture, a u međugodini održavanja Salona suvremene sakralne likovnosti.

  Natječaj je međunarodnoga karaktera t...

  Pročitaj više
 8. Verbum s gotovo 600 naslova nastupa na 39. Interliberu

  Verbum s gotovo 600 naslova nastupa na 39. Interliberu

  Od 8. do 13. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu održava se 39. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber na kojem nastupa i nakladna kuća Verbum.

  Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je prigodne popuste: opći popust na sva Verbumova izdanja od 20%, dok će prigodni kompleti knjiga biti dostupni uz popuste od 30% do 50%.

  Verbumova široka i raznovrsna ponuda uključuje vjerskih izdanja, romane, publicistiku, knjige za djecu, priručnike za samopomoć itd. tako da među tim izdanjima svatko može naći n...

  Pročitaj više
 9. Knjiga "Novi izljevi Duha" 9. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Novi izljevi Duha" 9. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 9. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Novi izljevi Duha" Benedikta XVI.

  Ova knjiga sabire ključne tekstove Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. o crkvenim pokretima i njihovoj ulozi, a unutar njih obrađuju se i teme odnosa hijerarhije i laika, ustanove i karizma, zadaće i uloge laika u suvremenomu društvu itd.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 68 kuna, ovom je akcijom dostupna za 34...

  Pročitaj više
 10. Nova jedinstvena knjiga o milosrđu – duhovno blago sv. Majke Terezije

  Nova jedinstvena knjiga o milosrđu – duhovno blago sv. Majke Terezije

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u petak 4. studenoga predstavljena je knjiga "Poziv na milosrđe" Majke Terezije, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.              

  Nakon što je početkom godine milijune ljudi širom svijeta oduševila knjiga pape Franje "Božje je ime Milosrđe", sada je u knjižare upravo stigla nova jedinstvena knjiga o milosrđu, objavljena u izdanju nakladne kuće Verbum, koja donosi obogaćujuće misli sv. Majke Terezije i koja će zasigurno osvojiti srca čitatelja.

  U našemu dobu najveći simbol i znak Božjega milosrđa prema svima koji su u potrebi upravo je sv. Majka Terezija, a sada u knjizi pod naslovom "Poziv na milosrđe: Srca za ljubav, ruke za služenje" njezino duhovno bogatstvo i poruka bivaju dostupni svima. Ova jedinstvena knjiga o milosrđu donosi duhovno blago sv. Majke Terezije, osvajajući srca čitatelja već od prvih stranica. U njoj nas ova velika žena našega doba uči kako živjeti milosrđe u svakodnevici te imati sretno srce i ispunjen život...

  Pročitaj više
Stranica