Mjesečna arhiva: Travanj 2021

 1. Verbumova prigodna ponuda za darivanje prvopričesnika i krizmanika

  Verbumova prigodna ponuda za darivanje prvopričesnika i krizmanika

  Nakladna kuća Verbum u svojim knjižarama nudi niz izdanja za darivanje prigodom sakramenata svete pričesti i svete potvrde. Iz bogatog programa izdanja prikladnih za darivanje prvopričesnicima i krizmanicima izdvajamo nekoliko naslova.


  Sveta pričest

  ...

  Pročitaj više
 2. Predstavljene knjige „Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom“ i „Mjesec dana sa Srcem Isusovim“

  Predstavljene knjige „Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom“ i „Mjesec dana sa Srcem Isusovim“

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 29. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjige Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Imajući u vidu mjesec svibanj tradicionalno posvećen...

  Pročitaj više
 3. "Ispovijest vjere naroda Božjega" 05. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Ispovijest vjere naroda Božjega" 05. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 05. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Ispovijest vjere naroda Božjega pape Pavla VI.

  Čin je vjere danas postao teži "zbog sve većega osporavanja zakonitosti spekulativnoga mišljenja; sumnja, agnosticizam, sofizam, odbacivanje logike i metafizike itd. uznemiruju današnje duhove". Također, kod mnogih se u "naporu da [se] istine vjere izraze na način pristupačniji govoru i mentalitetu našega vremena katkada popušta želji za lakšim uspjehom, prešućujući, ublažavajući ili mijenjajući određene 'teške dogme'". Ovo su riječi pape Pavla VI. kojima je 30. listopada 1968. na općoj audijenciji govorio o stanju vjere kod mnogih vjernika, ali koje kao da su izrečene i nama danas.

  To "dramatično stanje vjere u našemu vremenu" potaknulo je Papu da 1967. proglasi prvu Godinu vjere te da je svečano završi čuvenom Ispovijesti vjere ili Vjerovanjem naroda Božjega, koje u cijelosti donosimo u ovoj knjizi. Donosimo i već spomenuti Papin govor na općoj audijenciji na temu vjere, a u drugomu dijelu knjige nalaze se misli Pavla VI. o vjeri sabrane iz njegovih govora i tekstova. U vremenu relativizma i vjerske ravnodušnosti ova će malena, ali dragocjena knjiga koja donosi siguran nauk Crkve mnogim čitateljima biti poticaj za bolje upoznavanje temelja vlastite vjere.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 49 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 24,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 05. svibnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjiž...

  Pročitaj više
 4. Knjiga svima i svuda — prigodni popusti na sva Verbumova izdanja!

  Knjiga svima i svuda — prigodni popusti na sva Verbumova izdanja!

  U sklopu programa ovogodišnje jubilarne desete Noći knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva, organizira se i akcija Knjiga svima i svuda, i to u terminu od 23. do 30. travnja. Za vrijeme trajanja ove akcije u Verbumovim knjižarama i web knjižari verbum.hr najavili smo popuste od 20% na sva Verbumova izdanja. Zbog velikoga inter...

  Pročitaj više
 5. Nova Verbumova hit izdanja! Molitvenici Srcu Isusovu i Blaženoj Djevici Mariji

  Nova Verbumova hit izdanja! Molitvenici Srcu Isusovu i Blaženoj Djevici Mariji

  Za mjesec svibanj tradicionalno posvećen Blaženoj Djevici Mariji i mjesec lipanj tradicionalno posvećen Srcu Isusovu, Verbum priprema dva nova hit izdanja koja će se u prodaji pojaviti koncem travnja. Radi se o knjigama Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom i Mjesec dana sa Srcem Isusovim.

  Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom jedinstven je marijanski molitvenik koji sadrži tridesetjednodnevnu pobožnost koja se sastoji od najljepših molitava svetaca kao što su sv. Ivan Pavao II., Maksimilijan Kolbe, sv. Bernard, sv. Katarina Sijenska, Mala Terezija, Marija Ma...

  Pročitaj više
 6. Prigodni popusti na sva Verbumova izdanja obilježit će "Noć knjige" u Verbumu!

  Prigodni popusti na sva Verbumova izdanja obilježit će "Noć knjige" u Verbumu!

  U sklopu jubilarne Noći knjige, koja se održava danas, 23. travnja, pripremili smo prigodne popuste u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.


  Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja) u Hrvatskoj se deseti put za redom organizira manifestacija ...

  Pročitaj više
 7. Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u ožujku

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u ožujku

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u ožujku donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

  Na vrhu top ljestvice nalazi se dugoiščekivani nastavak bestselera 12 pravila za život - knjiga Izvan reda Jordana B. Petersona. Peterson u ovom odvažnom nastavku donosi još dvanaest životno važnih načela koja će nam pomoći izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku našu...

  Pročitaj više
 8. Sretan i blagoslovljen Uskrs!

  Sretan i blagoslovljen Uskrs!

  Tko budna oka pogleda povijest,
  može vidjeti
  tu rijeku
  koja od Golgote, od raspetoga

  i uskrsloga Isusa teče kroz vremena.
  Može vidjeti kako ondje gdje ova rijeka dođe,
  zemlja biva oslobođena otrova,
  kako raste drveće bogato plodovima,
  kako život, stvarni život
  teče iz ovoga izvora ljubavi

  koja se darovala i daruje.

  Joseph Ratzinger – Benedikt XVI.,
  Isus iz Nazareta...


  Pročitaj više
 9. Knjiga "Učenik" Paula Bourgeta uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Knjiga "Učenik" Paula Bourgeta uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu travnju dostupna je knjiga Učenik Paula Bourgeta i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:
  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se karticom, uplatnicom za HKR),
  - korisnicima aplikacije HKM -...

  Pročitaj više