Mjesečna arhiva: Studeni 2011

 1. Nansi Ivanišević gostovala na "Susretu s autorom" u studenome

  Nansi Ivanišević gostovala na "Susretu s autorom" u studenome

  U utorak, 29. studenoga gošća Verbumova "Susreta s autorom" bila je mr. sc. Nansi Ivanišević, autorica više uspješnih kulturnih projekata koja je svojim dugogodišnjim djelovanjem na polju kulture ostavila traga.

  Njena kulturna putanja počinje u vrijeme mladosti kad se oduševljava za francusku kulturu. Studij francuskog i talijanskog jezika i književnosti na osobit način ju je usmjerio na proučavanje drugih kultura, a daljnji angažman odvijao se upravo u okviru Društva prijateljstva, te kasnije Francuske alijanse u Splitu. Njeno djelovanje na društvenom planu uvelike je objedinjeno pod nazivom nevladine organizacije ProKultura, čija je predsjednica. ProKultura je organizator i nositelj više kulturnih projekata među kojima "Dani francuske kulture", "Turistička kultura"  te "Splitski kulturni susreti" koje izvode u suradnji s drugim partnerskim institucijama i organizacijama iz Hrvatske i inozemstva. 

  Mr. sc. Nansi Ivanišević ima dugogodišnje iskustvo rada u institucijama koje su zadužene za kulturu ili upućene na nju, bilo da se govori o školi u kojoj je radila kao profesorica jezika, Ministarstvu obrazovanja i športa u kojem je bila ministricom od 1999. do 2000., sadašnjoj dužnosti voditeljice Odsjek za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ili kraćeg angažmana na mjestu savjetnice za kulturu i obrazovanje Grada Splita. To joj je bogato iskustvo omogućilo znanje o tome kako funkcionira sustav kulturne politike u Hrvatskoj, koje su njegove prednosti i nedostatci, a što je i u središtu njenog promišljanja u okviru doktorskog rada koji priprema na polju kulturnih politika na Sveučilišta u Grenobleu. Na istom je Sveučilištu magistrirala 1999. s temom "Rat i kulturna baština" u kojem piše o "ratnim ranama" hrvatski...

  Pročitaj više
 2. Magnetska slagalica "Noa i njegov veliki brod" 30. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Magnetska slagalica "Noa i njegov veliki brod" 30. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na magnetsku slagalicu "Noa i njegov veliki brod".

  Ova jedinstvena interaktivna slikovnica o Noinoj arci omogućuje djeci stvarati vlastite prizore ove omiljene biblijske priče. S magnetskim stranicama na kojima se nalaze scene iz biblijske priče o Noi, te kompletom izrezanih magnetskih figurica ljudi i životinja, dijete ima sve što mu je potrebno kako bi samo dopunilo i oslikalo priču o nadolasku velikoga potopa. Uz izvorno prepričanu pripovijest o Noi, ova inovativna i poučna slikovnica pružit će vašim najmlađima sate i sate zabave.

  Magnetska slagalica, čija je redovna cijena 75 kuna, ovom je akcijom dostupan za 37,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 30. studenoga u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr

  Slikovnicu možete...

  Pročitaj više
 3. Književni klasik "Bjesovi" F. M. Dostojevskog 23. studenoga dostupan u pola cijene u Verbumu

  Književni klasik "Bjesovi" F. M. Dostojevskog 23. studenoga dostupan u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na komplet knjiga "Bjesovi" I. i II. Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

  U svom središnjem romanu slavni pisac Dostojevski na neponovljiv način slika mračnu stranu čovjekova bića, osobnog i kolektivnog, onu demonsku snagu što potiče na najrazornije ideje i djela. Kroz priču koja se odvija u malom ruskom provincijskom gradiću sredinom 19. stoljeća autor nam živo dočarava sliku svijeta što se grčevito bori opstati na ruševinama tradicije te g...

  Pročitaj više
 4. Stijepo Obad gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru u studenome

  Stijepo Obad gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru u studenome

  "Najvećom nagradom u svom životu smatram stvaranje hrvatske države prije 20 godina. To je najveće što sam mogao dobiti. Tako bih rekao u trenutku kad budem izdisao. Što imam drugoga, koju vrednotu veću od toga da moj narod i ja s njim, poslije 900 godina, živimo u slobodi" rekao je prof. dr. Stijepo Obad na događaju "Večer u knjižari" u srijedu 16. studenog gostujući u knjižari Verbum u Zadru. Taj istaknuti znanstveni, sveučilišni, nastavni i kulturni djelatnik, neumorni promicatelj hrvatske baštine, zavičajne kulture i duhovnosti, predavao je...

  Pročitaj više
 5. Najpotpunija biografija Ivana Pavla II. dostupna u knjižarama

  Najpotpunija biografija Ivana Pavla II. dostupna u knjižarama

  Blaženi papa Ivan Pavao II. nesumnjivo je najveća i najznačajnija osoba našega doba, a njegovo će duhovno naslijeđe snažno živjeti i u budućnosti. Knjiga Andree Riccardija, povjesničara koji je dobro poznavao Ivana Pavla II. i intenzivno s njim surađivao, prvi je pravi životopis pisan na znanstvenoj i dokumentarnoj osnovi te svjedočanstvo o velikomu Papi koji još uvijek živi u sjećanju milijuna ljudi.

  Ova najopsežnija i najpotpunija biografija bl. Ivana Pavla II. na preko 500 stranica otkri...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Poznati govore o Bogu i vjeri" 16. studenoga dostupna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Poznati govore o Bogu i vjeri" 16. studenoga dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 16. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Poznati govore o Bogu i vjeri" koju je priredila urednica i voditeljica Hrvatskog katoličkog radija mr. sc. Tanja Popec.

  U knjizi "Poznati govore o Bogu i vjeri" Josip Botteri Dini, Josip Bratulić, Sanja Doležal, Miro Gavran, Vladimir Paar, Stipe Pletikosa, Božo Prka, Krešimir Sever, Zdravko Tomac i Ljilja Vokić...

  Pročitaj više
 7. Don Damir Stojić na Interliberu predstavio knjigu "Otvoreno o seksualnosti i braku"

  Don Damir Stojić na Interliberu predstavio knjigu "Otvoreno o seksualnosti i braku"

  Nova knjiga u izdanju nakladne kuće Verbum "Otvoreno o seksualnosti i braku" predstavljena je na Interliberu 8. studenoga na glavnoj pozornici Paviljona br. 6, a knjigu su predstavili mr. sc. don Damir Stojić, koji je i autor predgovora te Verbumov glavni urednik mr. sc. Petar Balta.

  Radi se o djelu Christophera Westa (hrvatskim čitateljima već dobro poznata po Verbumovu bestseleru "Teologija tijela za početnike")...

  Pročitaj više
 8. Predsjednik HBK pohodio Verbumov štand na Interliberu

  Predsjednik HBK pohodio Verbumov štand na Interliberu

  Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjige Interliberu koji se održava od 8. do 13. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu.

  Verbumov štand u Paviljonu br. 5 u srijedu, 9. studenoga pohodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić koji se tom prigodom susreo s Mirom Radaljem i mr. sc. Petrom Baltom, direktorom i glavnim urednikom nakladne kuće Verbum.

  U Verbumovoj ponudi od preko 300 naslova ove godine posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima i knjiga Christophera Westa, hrvatskim čitateljima već dobro poznata po Verbumovu bestseleru "Teologija tijela za početnike". U novoj knjizi "Otvoreno o seksualnosti i braku" West vrlo konkretno i razumljivo odgovara na praktična pitanja o ljudskoj seksualnosti i braku. Prvog dana Interlibera, 8. studenoga, knjigu su javnosti predstavili mr. sc. don Damir Stojić, koji je i autor predgovora hrvatskog izdanja te Verbumov glavni urednik mr. sc. Petar Balta. Knjiga je to koja će biti od koristi bračnim parovima, zaručnicima, mladima i općenito svima onima koji traže odgovore na duboka pitanja o ljubavi, braku i obitelji.

  Među novitetima nalaze se i romani Velimira Deželića "Prvi kralj" i "U buri i oluji" objavljeni u novopokrenutoj biblioteci Popularni hrvatski roman. Pod uređivačkom palicom vrsnog poznavatelja hrvatske književnosti dr. sc. Vladimira Lončarevića u biblioteci Popularni hrvatski roman oživjet će mnoga vrijedna djela koja su utjecala na razvoj hrvatske književnosti, odajući tako istodobno priznanje njihovim autorima koji su u prethodnim stoljećima svojim spisateljskim radom pomogli očuvati kulturu i identitet koje danas baštinimo.

  Knjige koje će na osobit način privući pozornost nedvojbeno su "Temperament" Arta i Laraine Bennett, koji pomaže bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri te "Tajna uspješnoga majčinstva" Holly Pierlot u kojoj autorica povezujući drevnu duhovnu mudrost s praktičnom životnom učinkovitošću odgovara kako majke mogu odgovoriti na poziv ljubavi, živeći majčinstvo kao radosno zvanje.

  Nova Verbumova biblioteka džepnih izdanja Uskličnik sadrži knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja poput "Arhitekata kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera, "Bog je ljubav" Angela Comastrija, "Duhovnog boja" Lorenza Scupolija ili "Posljednjeg križara" Louisa de Wohla. Neke od Verbumovih uspješnica u biblioteci Uskličnik objavljene su u mekom, džepnom uvezu kako bi bile što dostupnije čitateljima.

  Među vrijednim ovogodišnjim izdanjima izdvaja se i "Katolička enciklopedija za djecu" Ann Ball, Julianne M. Will, Sonje Tomić i ilustratora Kevina Davidsona, čija je osobita vrijednost posebno priređeno poglavlje "Crkva u Hrvata", koje je napisala poznata dječja spisateljica Sonja Tomić.

  Nakladna kuća Verbum koja na Interliberu nastupa od 2001. godine za sve knjigoljupce pripremila je popuste na sva svoja izdanja i do 50 %, a s ponudom od preko 300 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja zadovoljit će različite ukuse.  ...

  Pročitaj više
 9. Komplet slagalica "Biblijske priče" dostupan u pola cijene 9. studenoga u Verbumu

  Komplet slagalica "Biblijske priče" dostupan u pola cijene 9. studenoga u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 9. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na komplet slagalica "Biblijske priče": "Anđeli - naši čuvari", "Noa - Božji prijatelj", "Isus - prijatelj ljudi" i "Junaci Staroga zavjeta"...

  <
  Pročitaj više
 10. Na konferenciji za medije predstavljen roman "U buri i oluji" Velimira Deželića

  Na konferenciji za medije predstavljen roman "U buri i oluji" Velimira Deželića

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 3. studenoga na konferenciji za medije predstavljen je roman Velimira Deželića "U buri i oluji". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Poznati romanopisac Velimir Deželić čija su djela nekoć oduševljavala tisuće hrvatskih čitatelja, u ovom uzbudljivom romanu živo oslikava burno povijesno razdoblje koje je neposredno...

  Pročitaj više