Mjesečna arhiva: Veljača 2019

 1. Predstavljen jedinstveni roman "Svi me vole, samo tata ne" autora Đure Zrakića

  Predstavljen jedinstveni roman "Svi me vole, samo tata ne" autora Đure Zrakića

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 28. veljače predstavljena je knjiga Svi me vole, samo tata ne, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Kada je davne 1971. godine Đuro Zrakić objavio roman Svi me vole, samo tata ne, nije mogao ni sanjati da će upravo ta jednostavno pisana, kratka priča biti neizostavan dio odrastanja generacija i generacija mladih hrvatskih čitatelja.

  Taj popularni roman doživio je više od trideset izdanja i prodan je u više od 700 000 primjeraka na nekoliko svjetskih jezika postavši pravi izdavački fenomen. Usprkos tome, već dugi niz godina nije bio dostupan u knjižarama pa ga je stoga nakladna kuća Verbum upravo objavila u vlastitom izdanju i u sasvim novom ruhu, kako bi ga približila novim generacijama mladih čitatelja, ali i onih starijih koji ga se radu sjećaju i žele ga ponuditi djeci i unucima.

  Temeljen na istinitoj priči, ovaj pučki roman prati život dječaka Ivana, siročeta kojega je otac napustio, a majka mu umrla, koji svim silama i žarom svojega mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli. Ivan je pametan, dobar, sposoban, miljenik svih – osim svojega oca. ...

  Pročitaj više
 2. "Putovanje na Alphu Centauri" 27. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Putovanje na Alphu Centauri" 27. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 27. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Putovanje na Alphu Centauri".

  Glavni junak ovoga romana, fizičar nobelovac Neil Ruiz de Hoyos, jedan je od znanstvenika čija su otkrića omogućila izgradnju svemirskoga broda, a ukrcao se na Kosmos kako bi umakao naizgled benignoj totalitarnoj nadvladi koja na Zemlji kontrolira gotovo sve aspekte života. On je mušičavi i cinični skeptik meka srca koji duboko u sebi čuva sjećanja na brojne stare tragedije, ljubavi i mržnje. Iznenađenja koja ga čekaju na ovomu putovanju, kao i na njegovu cilju, srušit će sve njegove pretpostavke i uputiti ga prema novome horizontu. U svojemu desetom romanu Michael D. O’Brien, hrvatskim čitateljima već poznat po brojnim uspješnicama vodi nas na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života. Jer za čim čovjek traga u beskonačnome svemiru? Samo za većim znanjem? Ili tu ima još nečega?

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 185 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 92,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 27. veljače u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu...

  Pročitaj više
 3. Predstavljen kršćanski bestseler "Spiritisti" Roberta Hugha Bensona

  Predstavljen kršćanski bestseler "Spiritisti" Roberta Hugha Bensona

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 21. veljače predstavljena je knjiga Spiritisti. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nakladna kuća Verbum upravo je objavila novi roman Spiritisti Roberta Hugha Bensona, autora apokaliptičkog bestselera Gospodar svijeta, kojeg su za čitanje preporučili i papa Benedikt XVI. i papa Franjo.

  Dok je u romanu Gospodar svijeta zapanjujuće točno predvidio društvenu situaciju i izazove s kojima će se suočiti kršćanstvo, u romanu Spiritisti Benson je proročanski nagovijestio bujanje new age religioznosti, zanimanje za istočnjačke filozofije, ezoterizam, spiritizam i magiju u svim njezinim oblicima.

  Ovaj stilski iznimno lijepo napisan roman smješten je u svijet engleske aristokracije s početkom 20. stoljeća, a glavni lik romana je Laurie Bexter, mladi odvjetnik iz dobrostojeće obitelji. Nakon što mu voljena djevojka Amy umre, zapada u depresiju i na koncu počne odlaziti na spiritističke seanse kako bi na bilo koji mogući način mogao još jednom čuti i vidjeti ženu koju je volio. Ulazak u svijet okultizma i magije otvara ga mračnim silama koje potpuno ovladaju njegovim životom uništavajući njega osobno, njegove odnose i njegovu karijeru te se postavlja pitanje mogu li ga ljubav i vjera onih koji ga okružuju spasiti i vratiti mu duhovnu bistrinu i slobodu.

  Osim što daje stvarnu sliku okultnog svijeta, roman duboko psihološki ponire u stvarnost oplakivanja i beznadnosti te ukazuje na načine na koje se čovjek može nositi sa životnim bolima. Vješto koristeći žanr gotičkoga romana s romantičnim elementima, Benson uzbudljivom pričom koja će čitatelja držati u neizvjesnos...

  Pročitaj više
 4. Akcija "Uzmi 3 - plati 2" produljena do konca veljače!

  Akcija "Uzmi 3 - plati 2" produljena do konca veljače!

  Akcija "Uzmi 3 - Plati 2" zbog velikog zanimanja čitatelja nastavlja se do kraja mjeseca veljače u Verbumovim knjižarama i na web knjižari www.verbum.hr.

  Ovom akcijom u bilo kojoj od 13 knjižara diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Požega i Vinkovci) i na web knjižari svaki kupac ima pogodnost da za 3 kupljene knjige u izdanju nakladne kuće Verbum jednu od njih dobije potpuno besplatno, a besplatna je ona knjiga s...

  Pročitaj više
 5. "Bjesovi I i II" 20. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Bjesovi I i II" 20. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 20. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Bjesovi I i II".

  "Bjesovi" su jedno od najznačajnijih djela slavnog ruskog pisca F. M. Dostojevskog i istinsko remek-djelo svjetske književnosti. U ovom svom najsloženijem, ali i najvidovitijem romanu, Dostojevski na sebi svojstven neponovljiv način slika m...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena knjiga "Kako danas govoriti o Bogu" izvrsnog Fabricea Hadjadja

  Predstavljena knjiga "Kako danas govoriti o Bogu" izvrsnog Fabricea Hadjadja

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 14. veljače predstavljena je knjiga Kako danas govoriti o Bogu. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Jedan od vodećih intelektualaca našega doba Fabrice Hadjadj u svojoj novoj knjizi Kako danas govoriti o Bogu, koju je u prijevodu Ivane Šojat upravo objavila nakladna kuća Verbum, najširem krugu čitatelja i vjernika i onih koji to nisu, na briljantan način otkriva koliko su pitanja krajnjeg smisla i Tvorca svega što postoji svojstvena svakom čovjeku i koliko ih je istodobno zahtjevno tematizirati na pravi način.

  Doista, može li Bog biti tema razgovora? Možemo li ga spomenuti negdje između rezultata utakmica nogometnoga prvenstva i vremenske prognoze? Ne bi li ipak bilo bolje o njemu znalački mudrovati, stvoriti lijep teološki koncept, isključivo teoretski i bez veze sa životom? Usta koja su upravo rekla: "Dodaj mi sol!" ili "Vrijeme je da Hrvatska pobjedi" ili "Simpatični ste, Monika, hoćete li sa mnom na piće?", jesu li takva usta prikladna da izgovore nešto o božanskom?
  Upravo polazeći od obične svakodnevice, međuljudskih odnosa, ali i najdubljih težnji ljudskog srca Hadjadj u ovom djelu pobliže objašnjava što uopće riječ "Bog" znači i kako postići da se oko nje bolje razumijemo.

  Ono što Hadjadj snažno ističe jest da nitko nema recept za govor o Bogu jer to nadilazi ljudske snage. No, upravo u trenutku u kojem oni koji o njemu govore priznaju ovo ograni...

  Pročitaj više
 7. "Vrijeme za ples" 13. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Vrijeme za ples" 13. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 13. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Vrijeme za ples".

  John i Abby Reynolds idealan su bračni par. Njihova je ljubav nastala iz mladenačkog prijateljstva i snažnih obiteljskih veza. Prijatelji ih uzimaju kao primjer, djeca ih silno vole, svi im se dive. No sada, nakon dvadeset i jedne godine zajedničkoga života punog ljubavi, poteškoća, smijeha, podizanja obitelji u...

  Pročitaj više
 8. Predstavljen hit roman "Tajnovita guvernanta" autorice Julie Klassen

  Predstavljen hit roman "Tajnovita guvernanta" autorice Julie Klassen

  Verbumov posebni izdavački niz Populus u javnosti poznat po popularnim i opuštajućim romanima za najširu publiku, bogatiji je za još jedan naslov. Riječ je o romanu Tajnovita guvernanta poznate autorice Julie Klassen, a u prijevodu Ivane Krencer.

  Ovo djelo Julie Klassen, pripovijest je prepuna tajni, to je priča koja pokazuje da svoju prošlost nikada ne možemo u potpunosti ostaviti iza sebe. Radnja romana odvija se u Engleskoj početkom 19. stoljeća, kada glavni lik djevoj...

  Pročitaj više
 9. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u siječnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u siječnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u siječnju donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Vrh top ljestvice najtraženijih naslova u siječnju zauzeo je svjetski bestseler br. 1 - "12 pravila za život", knjiga koja je dugi niz tjedana bila na prvom mjestu svih relevantnih svjetskih top ljestvica najprodavanijih knjiga, a i sada je jedna od najtraženijih na svijetu. Autor ovog bestselera je poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson koji u ovoj iznimnoj knjizi n...

  Pročitaj više
 10. "Katedrala" 6. veljače u pola cijene u Verbumu

  "Katedrala" 6. veljače u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 6. veljače imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Katedrala".

  Roman "Katedrala", najpoznatije djelo čuvenog francuskog pisca Jorisa-Karla Huysmansa (1848. –1907.) donosi priču o duhovnom putu glavnog protagonista Durtala. Taj uvelike autobiografski lik Huysmans vješto uranja u priču prožetu iznimnim poznavanjem kršćanskog simbolizma, srednjovjeko...

  Pročitaj više