Mjesečna arhiva: Siječanj 2011

 1. Verbum dobio još neobjavljeni izvornik drugog dijela Papine knjige "Isus iz Nazareta"!

  Verbum dobio još neobjavljeni izvornik drugog dijela Papine knjige "Isus iz Nazareta"!

  Nakon što smo sa "Svjetlom svijeta" uradili presedan jer je prvi put neka Papina knjiga objavljena na hrvatskom jeziku kad i izvorno izdanje, nastavljamo sa istim trudom da Vam što prije ponudimo važne knjige.  Verbum je jučer (uz još nekoliko odabranih uglednih svjetskih izdavača) dobio rukopis još nigdje objavljene nove Papine knjige. To je dugo očekivani, drugi dio knjige "Isus iz Nazareta".  Inače, prvi svezak knjige "Isus iz Nazareta" tiskan je u 10.000 primjeraka i jedno je od čitanijih naših izdanja. Ako niste...

  Pročitaj više
 2. Predstavljen novi roman Louisa de Wohla "Nemirni plamen"

  Predstavljen novi roman Louisa de Wohla "Nemirni plamen"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum, u četvrtak 20. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je nova knjiga Louisa de Wohla "Nemirni plamen. Roman o sv. Augustinu". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Ovo poznato književno djelo uglednoga romanopisca Louisa de Wohla na uzbudljiv i realističan način pripovijeda o iznimnu životu svetoga Augustina, jednoga od najznamenitijih ljudi svih vremena, kao i o vremenu u kojemu je živio. U svojemu temperamentnu i neusporedivu stilu Louis de Wohl pripovij...

  Pročitaj više
 3. Verbum predstavio četvrti svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

  Verbum predstavio četvrti svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum, u četvrtak 13. siječnja, na konferenciji za medije predstavljen je IV. svezak meditacija za svaki dan u godini Francisca Fernàndeza-Carvajala pod nazivom Razgovarati s Bogom. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  U četvrtomu svesku meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja se vodi kroz prvih šest tjedana liturgijskoga vremena kroz godinu koje, ovisno o godini, obuhvaća ukupno 33 ili 34 nedjelje, a započinje ponedjeljkom nakon nedjelje Krštenja Gospodinova. Za svaku od 6 nedjelja donesene su tri različite meditacije koje slijede tri ciklusa crkvene godine: A, B i C. U meditacijama nam se Gospodinov život i njegov nauk približavaju na izuzetno živ i poticajan način, kroz brojne teme koje čine dio svakoga vjerničkog hoda i napredovanja u duhovnome životu. O knjizi više možete pročitati ovdje, a možete je i prelistati.  

  Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija pod...

  Pročitaj više