Mjesečna arhiva: Svibanj 2014

 1. Verbumova lipanjska prodajna akcija!

  Verbumova lipanjska prodajna akcija!

  U razdoblju do 1. do 30. lipnja u svim Verbumovim knjižarama, kao i u webknjižari www.verbum.hr, možete ostvariti popust na knjige iz Verbumove biblioteke kršćanskih romana STILUS uz popust od 30%.

  Tom prigodom moguće je birati iz ponude od preko dvadeset i pet romana domaćih i stranih autora poput Michaela D. O'Briena, Louisa de Wohla, C. S. Lewisa, Ivana Aralice, Nevenke Nekić itd.

  Ovu pogodnost moguće je ostvariti u bilo kojoj od 13 Verbumo...

  Pročitaj više
 2. Novi svezak u biblioteci Crkveni oci u knjižarama!

  Novi svezak u biblioteci Crkveni oci u knjižarama!

  U biblioteci Crkveni oci u lipnju će biti objavljen i deveti svezak koji donosi spis Klementa Aleksandrijskog Koji se bogataš spašava.

  Živeći u Aleksandriji, jednoj od metropola staroga svijeta, kršćanski filozof i učitelj Klement koncem 2. st. susreće se s nedoumicama i upitima imućnih vjernika koje straši i odbija od vjere Isusov radikalni govor o vrijednosti siromaštva i pogubnosti bogatstva. Stoga im tumači smisao Isusovih riječi polazeći od evanđeoskoga odlomka o bogatomu mladiću.

  Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi  suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago
  neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

  Ostale naslove objavljene u biblioteci Crkveni oci potražite ovdje...

  Pročitaj više
 3. "Ne bojte se sanjati velike stvari" - Papine poruke na Twitteru u ukoričenom izdanju!

  "Ne bojte se sanjati velike stvari" - Papine poruke na Twitteru u ukoričenom izdanju!

  U izdanju Verbuma izdana je knjiga poticajnih poruka pape Franje objavljivanih na društvenoj mreži Twitter, a riječ je o knjizi Ne bojte se sanjati velike stvari.

  Od trenutka izbora za rimskoga biskupa papa Franjo oduševio je svijet svojom karizmom koja zrači skromnošću i jednostavnošću, a njegove neposredne i iskrene riječi prepune topline i razumijevanja privlače veliku pozornost. Ne čudi stoga da Papine kratke poruke na internetu, upućene preko društvene mreže Tw...

  Pročitaj više
 4. Predstavljen roman Louisa de Wohla o sv. Katarini Sijenskoj

  Predstavljen roman Louisa de Wohla o sv. Katarini Sijenskoj

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 29. svibnja na konferenciji za medije predstavljen je roman Louisa de Wohla "Opsada neba. Roman o sv. Katarini Sijenskoj". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Nastavljajući svoj popularni niz romana o duhovnim velikanima, ugledni romanopisac Louis de Wohl svoje iznimne talente posvećuje prikazivanju jedne od najneobičnijih žena svih vremena, svete Katarine Sijenske. Kći poduzetna bojadisara iz četrnaestoga stoljeća iz Siene, Katarina nikada nije zaboravila mistično iskustvo iz svoje rane mladosti; u toj se dobi posvetila Kristu. To je, međutim, potreslo njezinu obitelj kada je, odbivši se udati, ustrajavala na tome da svoj život potpuno posveti Bogu.

  Njezin je život bio izniman. U tome zbunjujućemu i opasnome razdoblju povijesti papa je živio u Avignonu: Katarina ga je uvjerila da se vrati u Rim. Talijanski gradovi-države ratovahu međusobno: Katarina ih je obuzdala. Bilo je to i vrijeme kuge: Katarina je služila i spašavala živote. Činila je čudesa, primila stigme i okupila oko sebe mnoštvo pobožnih muškaraca i žena.

  Svetica koja nije htjela pustiti Gospodina Boga na miru doista je opsjedala nebo – i promijenila lice svijeta. Ovaj roman, koji je i živopisna biografi ja, oživljava Katarinu Sijensku na izniman način. Ona živi na svakoj...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena Papina knjiga "Poniznost. Put prema Bogu"

  Predstavljena Papina knjiga "Poniznost. Put prema Bogu"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 22. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Poniznost. Put prema Bogu" Jorge Maria Bergoglia / pape Franje. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Jorge Mario Bergoglio / papa Franjo u ovoj nas knjizi uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima.

  Nadahnuta spisima crkvenoga oca Doroteja iz Gaze, poznata po svojim duhovnim poukama monasima, ova knjiga svakoga potiče na duhovno preispitivanje te ukazuje na temeljni razlog razjedinjenosti u društvu, podjele koje proizlaze iz ogovaranja, međusobnoga ranjavanja, isključivanja, omalovažavanja itd.

  Papa ističe da je važno u srcu formirati ispravan stav ispitivanja savjesti, odnosno preispitivanja sama sebe, koji otvara prostor i samooptuživanju. Da bi se to moglo učiniti, potrebno je napustiti sve predrasude, nesvjestan ili licemjeran stav predstavljanja takva čina kao nečega djetinjasta i kukavičkoga. Umjesto toga, potrebno je znati kako optuživanje sama sebe uključuje hrabrost da se odrekne uljepšavanja sebe pred drugima, kako bi se očitovala istina. Stoga Jorge Bergoglio, danas papa Franjo, ističe važnost čina poniznosti koji utječe na razumijevanje sama sebe, ali i drugih ljudi.

  Knjiga je ovo koja proniče u tajnu razumijevanja čovjeka kao takva, ali i društva u cjelini, nudeći veliko duhovno blago iz pera čovjeka koji vlastitim životom svjedoči ono što naučava.

  U izdanju Verbuma do sada je objavljeno nekoliko knjiga pape Franje i knjiga o njemu: ...

  Pročitaj više
 6. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Moja prva sveta pričest"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Moja prva sveta pričest"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 16. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Moja prva sveta pričest". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Ova prekrasno ilustrirana knjiga svojim zanimljivim pričama okuplja cijelu obitelj, djecu, roditelje, djedove i bake oko otajstva euharistije te je velika pomoć u pripremi djeteta na prvu pričest ili pak prekrasan dar prigodom slavlja sakramenta prve svete pričesti. Sve priče utemeljene su na biblijskim tekstovima te svjedoče o beskrajnoj Božjoj ljubavi prema svome stvorenju kojemu ostavlja prekrasan dar vlastite prisutnosti u – euharistiji.

  Nastala prema tekstu autorice Deirdre Mary Ascough, kojeg prate lijepe ilustracije Lise E. Brown, ova knjiga uvodi ponajprije u značenje i smisao euharistije, a potom i u značenje ostalih sakramenata. Također, upoznaje s dijelovima svete mise, ali i unutrašnjošću crkve koju čine oltar, svetohranište, ambon, sakristija, ispovjedaonica i druga važna mjesta štovanja koja su u knjizi popraćena slikovitim prikazom koji omogućuje bolje razumijevanje značenja pojedinih dijelova. Knjiga pomaže i u usvajanju temeljnih molitava, a donosi i kratak ispit savjesti.

  Utemeljena na biblijskim tekstovima, ova knjiga na slikovit i jednostavan način mladim čitateljima približava temeljne obrasce za razumijevanje svete pričesti, kao i drugih dijelova sakramentalnog života, osobito u kontekstu crkve u kojoj se odvija susret s Bogom, ali i cjelokupnom životu kako Crkve kao zajednice vjernika, tako i svakog pojedinog čovjeka. 

  U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika.

  Knjiga će zasigurno biti od koristi prvopričesnicima, ali i svima onima koji se pobliže žele upoznati sa zn...

  Pročitaj više
 7. Otvorena nova Verbumova knjižara na Splitu 3

  Otvorena nova Verbumova knjižara na Splitu 3

  U ponedjeljak, 12. svibnja Verbum je otvorio novu knjižaru u Splitu na adresi Ruđera Boškovića 16A. Knjižaru je prigodom otvaranja blagoslovio don Mijo Grozdanić, župnik splitske župe Prečistog Srca Marijina – Gospe Fatimske, na čijem se području nalazi nova knjižara.

  Nakladna kuća Verbum, prepoznatljiva po svom lancu vjerskih knjižara, od kojih je prva knjižara otvorena u Splitu 1995. godine na adresi Trumbićeva obala 12, gdje i danas djeluje, sada je otvorila svoju drugu knjižaru u Splitu u predjelu Split 3. Time Verbum želi dati svoj doprinos oživljavanju i drugih dijelova grada izvan samoga centra, u kojem će Verbumova knjižara biti mjesto kulture i susreta s knjigama.

  Novu Verbumovu knjižaru na Splitu 3 odlikuje bogata ponuda duhovnog štiva, romana, knjiga obiteljske tematike, izdanja za djecu i mlade, literature s područja humanističkih i društvenih znanosti – filozofije, povijesti, politike, psihologije, sociologije, priručnika itd. Osim toga u ponudi su dostupni časopisi, filmovi, glazba, darovi i vjerski uporabni predmeti, što Verbumove knjižare čini prepoznatljivima diljem Hrvatske, a novost splitske knjižare je i u ponudi uredskog i školskog pribora.

  Verbumova knjižara na Splitu 3, suvremeno je opremljena i vizualno osmišljena u dvije boje, crvenoj i bijeloj, koje su ujedno i boje Verbumova loga.

  Knjižara, koja je otvorena na adresi Ruđera Boškovića 16A, na ulazu u pothodnik, posjetiteljima će biti otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, te subotom od 8,30 do 13 sati.

  U sklopu otvaranja knjižare u novouređenom prostoru na Splitu 3 Verbum je pripremio i posebnu promotivnu akciju koja vrijedi samo u novootvorenoj knjižari u kojoj će prvih 500 kupaca na dar dobiti jednu od knjiga nakladne kuće Verbum: "Ti si moj" Maxa Lucada, "Ivan Pavao II. Moj ljubljeni prethodnik" Benedikta XVI., "Prvi kralj" Velimira Deželića te "Biblija nam priča: Izgubljeni novčić"...

  Pročitaj više
 8. Predstavljena knjiga "Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost" pape Franje

  Predstavljena knjiga "Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost" pape Franje

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 6. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost" pape Franje. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  U ovoj jedinstvenoj knjizi popraćenoj lijepim ilustracijama u boji papa Franjo jednostavnim i prvopričesnicima razumljivim riječima progovara o temeljnim vjerskim stvarnostima: Bogu stvoritelju, susretu s Isusom u svetoj pričesti, snazi sakramenata, svetoj ispovijedi kao susretu s Isuso...

  Pročitaj više
 9. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u travnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera" koja donosi dojmljivo svjedočanstvo Johna Pridmorea o životnom putu od londonskog podzemlja do obraćenja. Slijedi je knjiga "Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost", a riječ je o ilustriranoj knjizi u kojoj papa Franjo jednostavnim i razum...

  Pročitaj više