Mjesečna arhiva: Listopda 2020

 1. "Terezija iz Lisieuxa" 4. studenoga u pola cijene u Verbumu

  "Terezija iz Lisieuxa" 4. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Terezija iz Lisieuxa".

  Ova slikovnica na živ i plastičan način primjeren mladima, veoma informativno uvodi u poznavanje nezaobilaznih velikana i općih mjesta ne samo Katoličke crkve nego i svjetske povijes...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Seksualna (ne)sloboda: oslobođenje ili ropstvo?" autorice Thérèse Hargot

  Predstavljena knjiga "Seksualna (ne)sloboda: oslobođenje ili ropstvo?" autorice Thérèse Hargot

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 29. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Seksualna (ne)sloboda: oslobođenje ili ropstvo? Thérèse Hargot. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakon 50 godina seksualne revolucije u javnom je prostoru više seksa nego što ga je...

  Pročitaj više
 3. Novo Verbumovo izdanje: hit knjiga don Damira Stojića "Don Damir odgovara"

  Novo Verbumovo izdanje: hit knjiga don Damira Stojića "Don Damir odgovara"

  S radošću Vam najavljujemo naše novo izdanje, hit knjigu omiljenog hrvatskog svećenika don Damira Stojića. To Verbumovo novo izdanje nosi naslov „Don Damir odgovara“, a u knjižarama će se pojaviti u srijedu 28. listopada. Već sada je možete nabaviti preko naše web knjižare na linku ovdje. Knjiga na 550 stranica velikog formata sadrži 303 pitanja i odgovora o vjeri i životu, a plod je mnogih godina don Damirova neumornog rada.

  Od trenutka kad je počeo pastoralno djelovati svakodnevno su mu se obraćali mnogi ljudi suočeni s različitim pitanjima i izazovima. Tražili su odgovore i savjete, pa i o najdelikatnijim i najintimnijim temama o kojima su se ustručavali razgovarati s drugima. U don Damiru Stojiću prepoznali su onoga tko je pristupačan i spreman dati im iskren i otvoren odgovor.

  Od više tisuća pitanja koja je do sada primio i na koja je odgovorio, za objavljivanje u knjizi „Don Damir odgovara“ odabrana su 303 najzanimljivija, od kojih je jedan dio prvi put dostupan javnosti. Sva su pitanja sasvim autentična, nastala iz životnih situacija i potreba stvarnih ljudi, a don Damirovi su odgovori izravni, konkretni i svakom razumljivi, što knjigu čini iznimno zanimljivom i korisnom.
  Obuhv...

  Pročitaj više
 4. Knjiga mjeseca "Kad župniku prekipi" uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Knjiga mjeseca "Kad župniku prekipi" uz 40% popusta za članove kluba Verbum!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u Verbumu" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu listopadu dostupna je jedinstvena knjiga Kad župniku prekipi, autora Jeana Merciera i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (evidentiraju se kar...

  Pročitaj više
 5. "Dijalog utjehe u nevoljama" 28. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Dijalog utjehe u nevoljama" 28. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Dijalog utjehe u nevoljama", sv. Thomas More.

  Veliki engleski intelektualac i državnik, svetac i mučenik, sir Thomas More "Dijalog utjehe u nevoljama" napisao je u vrijeme svoje velike kušnje – u iščekivanju izvršenja kazne pogubljenja zbog toga što je ostajući vj...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena knjiga "Skrivena snaga dobrote i blagosti" o. Lawrencea G. Lovasika

  Predstavljena knjiga "Skrivena snaga dobrote i blagosti" o. Lawrencea G. Lovasika

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 22. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Skrivena snaga dobrote i blagosti, o. Lawrencea G. Lovasika. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  U nedostatku vremena i strpljenja te pored svakodnevnih briga i opterećenja teško je ustrajati u dobroti, ljubaznosti i blagosti. Zbog toga trpe naši odnosi s Bogom i onima koje ljubimo. Upravo je stoga knjiga o. Lawrencea G. Lovasika Skrivena snaga dobrote i blagosti, objavljena u nakladi Verbuma, iznimno potrebna i korisna jer uči kako možemo napredovati u ljubaznosti i blagosti, čak i u teškim okolnostima.

  Nema tu nikakva „tajnoga recepta“, ničega kompliciranog ni čudesnoga: dovoljno je posvetiti malo više pažnje onomu što radimo i kako radimo ono što radimo. Knjiga Skrivena...

  Pročitaj više
 7. Duhovni bestseler "Naučiti primati" o. Jacquesa Philippea na vrhu Verbumove top ljestvice

  Duhovni bestseler "Naučiti primati" o. Jacquesa Philippea na vrhu Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u rujnu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje.

  Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga "Naučiti primati" poznatog autora duhovnih bestselera o. Jacquesa Philippea, prepoznatljivog po stilu koji odiše jednostavnošću i dubinom. U ovoj knjizi poziva nas da otkrijemo i prihvatimo skriveni dar Božjega spasenja. Polazeći od evanđeoskoga razgovora Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu, autor upozorava na to da smo prečesto žedni pokraj izvora, i opterećeni nezadovoljstvima, umorom ili razočaranjem, zaboravljamo nevjerojatno blago koje nas može učiniti sretnima.

  Na drugom mjestu je svjetski bestseler br. 1 - "12 pravila za život". Autor ovog bestselera je poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson koji u ovoj iznimnoj knjizi nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koje će svakome pomoći da dovede svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red i to ne pomoću površnih instant rješenja nego usvajanjem bitnih istina zajedničkih svim ljudima. Na najteža životna pitanja kao i ona o smislu i sreći života, Peterson odgovara izravno i sveobuhvatno, povezujući drevne mitove i tradicije, psihologiju, filozofiju i religiju sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja. To čini na vrlo dojmljiv i jednostavan način, pišući s puno humora i s mnoštvom konkretnih primjera što sve knjigu čini zanimljivom i edukativnom tako da "12 pravila za život" sa zanimanjem čita najširi krug ljudi, neovisno o dobi, svjetonazoru i obrazovanju.

  Slijedi jedinstvena "Velika Biblija u stripu", najbolja i najkompletnija ilustrirana Biblija u atraktivnoj formi stripa. S više od 200 biblijskih pripovijesti koje donosi kronološkim slijedom ova vizualna odiseja, donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija Sergia Cariella – svjetski priznatoga crtača stripova koji je među ostalim radio i za strip magnate Marvel i DC Comics. Zahvaljujući energičnu dizajnu, izraženoj igri pokreta, svjetla i sjene te izvrsnoj emocionalnoj karakterizaciji likova ovoga poznatog majstora stripa pred našim očima vjerno oživljava drevni svijet biblijske povijesti.

  Na četvrtom mjestu je "Ljekaruša" fra Jure Marčinkovića, poznatog franjevca koji se već više od sedamdeset godina bavi ljekovitim biljem i pripravcima, proučava stare ljekaruše i recepte te ih sam dorađuje pomažući mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje. Iskustva i recepte s ljekovitim prirodnim pripravcima sažeo je u svojoj Ljekaruši u kojoj je skupio više od 1100 prirodnih recepata, provjerenih stoljetnom primjenom, za 136 bolesti i stanja, dajući praktične i razumljive savjete za ozdravljenje uz pomoć biljnih pripravaka i pravilne prehrane.

  Peto mjesto zauzima knjiga "Sveta Hildegarda i hrana kao lijek" autora Wigharda Strehlowa koji je na jednomu mjestu sabrao spoznaje o hrani te savjete i recepte utemeljene na spisima sv. Hildegarde. Prvi dio knjige bavi se posebnom ljekovitom snagom hrane te opisuje korisna i štetna svojstva brojnih prehrambenih namirnica, a u drugomu dijelu knjige nalazi se više od 300 najrazličitijih recepata koji se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde, a koje je dr. Strehlow iz njezinih spisa sabrao i na praktičan način, prikladan suvremenomu čovjeku uobličio nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja. Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.

  Topla životna priča o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu "Čudotvorac iz Padove. Roman o sv. Antunu Padovanskom" poljskog autora Jana Dobraczyńskog nalazi se na šestom mjestu top ljestvice. Roman "Čudotvorac iz Padove" istančanim stilom govori o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenu u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duh...

  Pročitaj više
 8. "Istinoljubivost-mediji" 21. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Istinoljubivost-mediji" 21. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Istinoljubivost-mediji", prof. dr. Ivana Fučeka.

  Djelo je pisano jednostavnim stilom i suvremenim jezikom, a odiše sigurnošću vrhunskoga i iskusnog teologa vođena Sv. pismom, Predajom i Učiteljstvom te najnovijim postignućima teoloških, filozofskih i mnogih drugih znanstvenih disciplina. U ovomu devetom svesku riječ je o istinoljubivosti na koju je, kao i na iskrenost, u govoru, ponašanju i djelovanju pozvana svaka osoba, te o medijima društvenoga priopćavanja koji su prvi Areopag modernoga vremena.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 150 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 75 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 21. listopada na web knjižari Verbum.hr!

  O knjizi možete čitati ...

  Pročitaj više
 9. Predstavljena iznimna knjiga "Što se novcem ne može kupiti" Michaela J. Sandela

  Predstavljena iznimna knjiga "Što se novcem ne može kupiti" Michaela J. Sandela

  U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 15. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Što se novcem ne može kupiti, Michaela J. Sandela. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Posljednjih desetljeća od društva s tržišnom ekonomijom sve više postajemo tržišno društvo u kojem gotovo sve ima svoju cijenu. Time, kao i posljedicama koje to sa sobom nos...

  Pročitaj više
 10. "Živa je Božja riječ" 14. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Živa je Božja riječ" 14. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na kupnju knjige "Živa je Božja riječ", Marinka Vidovića.

  Knjiga sadrži homilije na osnovu liturgijskih svetopisamskih čitanja, koja autor posadašnjuje u svjetlu aktualne situacije suvremenoga čovjeka. Pri tomu se služi egze...

  Pročitaj više
Stranica