Mjesečna arhiva: Prosinac 2011

 1. Ne propustite: prigodni popusti u knjižarama Verbum do kraja prosinca!

  Ne propustite: prigodni popusti u knjižarama Verbum do kraja prosinca!

  Nakladna kuća Verbum pripremila je 5 atraktivnih i vrijednih kompleta koji će do kraja prosinca ove godine biti dostupni uz popust od 50%.

  Prvi komplet od tri sveska Apostolskih otaca (I., II. i III.) donosi vrijedne i zanimljive tekstove s početaka kršćanstva koji će svojom aktualnošću zadiviti sve koji ih uzmu u ruke. Romani Michaela D. O'Briena ...

  Pročitaj više
 2. 7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  1. Božić u kršćanskom duhu.
  Knjižare Verbum su specijalizirane vjerske knjižare i našom ponudom tijekom cijele godine nastojimo promicati duhovnu izgradnju. U božićno vrijeme posebice se trudimo oko toga da probranom ponudom knjiga, božićnih jaslica i drugih prikladnih vjerskih artikala doprinesemo da Božić doista bude prvenstveno duhovni događaj i vjerski blagdan.

  2. Širina ponude i la...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. "Učitelji. Oci i pisci prvoga tisućljeća"

  Predstavljena knjiga pape Benedikta XVI. "Učitelji. Oci i pisci prvoga tisućljeća"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 8. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga kateheza pape Benedikta XVI. "Učitelji. Oci i pisci prvoga tisućljeća". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Nastavljajući niz kateheza koje vjernicima našega doba približavaju život i nauk velikana iz prvih stoljeća kršćanstva, papa Benedikt XVI. u ovoj knjizi svraća pozornost na oce i pisce Istoka i Zapada koji su dal...

  Pročitaj više
 4. "Diktatura relativizma" Roberta de Matteija 7. prosinca dostupna u pola cijene u Verbumu

  "Diktatura relativizma" Roberta de Matteija 7. prosinca dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 7. prosinca imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Diktatura relativizma" Roberta de Matteija.

  U ovoj knjizi poznati povjesničar i publicist Roberto de Mattei progovara o značajnim i aktualnim stvarnostima današnjice: sekularizaciji, diktaturi relativizma, relativizmu u međunarodnim institucijama, perspektivama laicizma i religije u Europi, a sve to podcrtava govorom o značenju, mjestu i ulozi kršćanske odgovornosti. Ukazujući na sve rašireniji relativi...

  Pročitaj više
 5. Vikend akcija: "Svjetlo svijeta" uz popust od 70 posto samo na Verbum.hr

  Vikend akcija: "Svjetlo svijeta" uz popust od 70 posto samo na Verbum.hr

  Iskoristite pogodnost vikend akcije kojom će Vam knjiga "Svjetlo svijeta" putem prve i najveće vjerske web knjižare Verbum.hr biti dostupna uz popust od 70 %.

  Ova značajna knjiga u kratkom je vremenu postala svjetski bestseler. Nastala je iz višednevnoga razgovara što ga je poznati njemački novinar Peter Seewald vodio s Papom. U prvoj knjizi-intervjuu Benedikta XVI. od njegova izbora za papu, on otvoreno progovara o krizi i skandalima u Crkvi, o ekumenizmu, o promjenama i reformama, o društvu i vjeri. O knjizi vi&s...

  Pročitaj više
 6. Na konferenciji za medije predstavljen novi izdavački niz – biblioteka USKL!ČNIK

  Na konferenciji za medije predstavljen novi izdavački niz – biblioteka USKL!ČNIK

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 1. prosinca na konferenciji za medije predstavljen je novi izdavački niz – biblioteka USKLIČNIK koju je pokrenula nakladna kuća Verbum, a u kojoj će objavljivati knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja. U biblioteci Uskličnik knjige će biti izdane u mekom, džepnom uvezu kako bi bile što dostupnije čitateljima. Knjige su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Prva u nizu knjiga u novopokrenutoj biblioteci je uspješnica "Arhitekti kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera. Riječ je o knjizi u kojoj dvojica uglednih sveučilišnih profesora, Donald de Marco i Benjamin Wiker, pišući jasnim i privlačnim stilom ocrtavaju ideje i živote dvadeset i tri utjecajna mislioca koji su bitno utjecali na stvaranje Kulture smrti. Knjiga je to koja je privukla pozornost svjetske i domaće javnosti.

  Knjiga "Bog je ljubav" Angela Comastrija nastala je na temelju duhovnih vježbi održanih Ivanu Pavlu II. i Rimskoj kuriji u Vatikanu, a središnja joj je tema Radosna vijest objavljena svijetu: Bog je Ljubav! Ova knjiga je korisno štivo za traženje i pronalaženje Božje volje u osobnom životu i spoznavanje smisla Božje objave. 

  Treća knjiga u Uskličniku je "Duhovni boj", remek djelo Lorenza Scupolija (1530.-1610.). Ovaj poznati duhovni klasik poučava kako se inteligentno i sustavno boriti sa strastima i slabostima, kako usredotočiti snage da bi se omogućio stalan napredak u postizavanju kreposti, te kako prevladati razne mane.

  "Kako ćemo ljubiti Isusa Krista&q...

  Pročitaj više