Na konferenciji za medije predstavljen novi izdavački niz – biblioteka USKL!ČNIK

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 1. prosinca na konferenciji za medije predstavljen je novi izdavački niz – biblioteka USKLIČNIK koju je pokrenula nakladna kuća Verbum, a u kojoj će objavljivati knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja. U biblioteci Uskličnik knjige će biti izdane u mekom, džepnom uvezu kako bi bile što dostupnije čitateljima. Knjige su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

Prva u nizu knjiga u novopokrenutoj biblioteci je uspješnica "Arhitekti kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera. Riječ je o knjizi u kojoj dvojica uglednih sveučilišnih profesora, Donald de Marco i Benjamin Wiker, pišući jasnim i privlačnim stilom ocrtavaju ideje i živote dvadeset i tri utjecajna mislioca koji su bitno utjecali na stvaranje Kulture smrti. Knjiga je to koja je privukla pozornost svjetske i domaće javnosti.

Knjiga "Bog je ljubav" Angela Comastrija nastala je na temelju duhovnih vježbi održanih Ivanu Pavlu II. i Rimskoj kuriji u Vatikanu, a središnja joj je tema Radosna vijest objavljena svijetu: Bog je Ljubav! Ova knjiga je korisno štivo za traženje i pronalaženje Božje volje u osobnom životu i spoznavanje smisla Božje objave. 

Treća knjiga u Uskličniku je "Duhovni boj", remek djelo Lorenza Scupolija (1530.-1610.). Ovaj poznati duhovni klasik poučava kako se inteligentno i sustavno boriti sa strastima i slabostima, kako usredotočiti snage da bi se omogućio stalan napredak u postizavanju kreposti, te kako prevladati razne mane.

"Kako ćemo ljubiti Isusa Krista", četvrto djelo u biblioteci Uskličnik, najpoznatije je djelo svetoga Alfonza Liguorija (1696.-1787.), biskupa, crkvenoga naučitelja i jednoga od najpoznatijih katoličkih moralista i duhovnih pisaca. Nastalo je iz čvrsta uvjerenja da je ljubav jedini pravi odgovor koji čovjek može dati svom Stvoritelju i Otkupitelju te da se ta ljubav sastoji u vršenju volje Božje i suobličavanju svoga života životu Isusa Krista.

52 odgovora na uobičajena pogrešna shvaćanja o katoličkoj vjeri sadržana su u knjizi "Što katolici doista vjeruju". U toj jasnoj, razložnoj i razumljivoj knjizi Karl Keating odgovara na brojna pogrešna shvaćanja o katoličkoj vjeri, svojstvena i brojnim katolicima. Temeljeći knjigu na Svetom pismu i katoličkoj tradiciji, autor ne pokazuje samo logične pogreške u ovim stajalištima, već jasno izriče katolički nauk i time omogućuje čitatelju da sazna više o svojoj vjeri.

U romanu "Drvo života" Louis de Wohl čitatelja vodi u prijelomno razdoblje europske povijesti u četvrtome stoljeću, pripovijedajući priču o političkim intrigama i romansama koje su se događale oko Helene, pobožne i svete majke cara Konstantina te o njezinu dugom traganju za pravim križem.

Sedmi naslov iz Verbumove novopokrenute biblioteke Uskličnik – "Posljednji križar" roman je u kojem poznati romanopisac Louis de Wohl oslikava lik i život Don Juana Austrijskog, jednog od najistaknutijih junaka u povijesti, koji je 7. listopada 1571. predvodio ujedinjene kršćanske snage u bitci kod Lepanta u kojoj je malobrojna kršćanska flota porazila nadmoćnog turskog neprijatelja spriječivši tako islamsko osvajanje Europe.

U biblioteci Uskličnik sedam uspješnica koje su prepoznali čitatelji u novom ruhu džepnog uveza dostupne su svima koji nisu imali prigodu čitati ih u prethodnim izdanjima.