Mjesečna arhiva: Prosinac 2010

 1. Čestit Božić i blagoslovljena Nova godina!

  Čestit Božić i blagoslovljena Nova godina!

  Poštovani i dragi prijatelji, čitatelji Verbumovih knjiga! Iza nas je još jedna godina bogatija za mnoštvo vrijednih knjiga, što ste i Vi prepoznali i time nas ohrabrili za nove poduhvate u budućnosti.

  U ovo blagdansko vrijeme želimo Vam izraziti zahvalnost na ukazanom povjerenju i poželjeti Vam čestit i radostan Božić te obilje blagoslova u novoj 2011. godini!

  Sve najbolje žele Vam uprava i djelatnici nakladne kuće Verbum!

   

  On je doista došao da upoznamo istinu. Da mognemo dodirnuti Boga. Da nam otvo...

  Pročitaj više
 2. "Svjetlo svijeta" predstavljeno u Slavonskome Brodu

  "Svjetlo svijeta" predstavljeno u Slavonskome Brodu

  U sklopu tribine Vespera sapientiae christianae - Večeri kršćanske mudrosti predstavljena je u utorak, 14. prosinca u Katehetskom centru župe Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu najnovija knjiga pape Benedikta XVI. Svjetlo svijeta u izdanju nakladničke kuće Verbum.

  Na poziv domaćeg župnika Ivana Lenića, koji je svojim župljanima i ostalim građanima želio približiti Papina promišljanja o toj ovih dana najprodavanijoj knjizi, govorio je dr. Ivica Raguž, profesor đakovačkog KBF-a.

  On je naglasio kako je papa Benedikt XVI. otvoren medijima, što je vidljivo iz dosadašnjih intervjua objavljenih u njegovim knjigama Sol zemlje, Bog i svijet i drugima u kojima otvoreno  i objektivno izražava nauk Crkve. "Iznenađujuće u knjizi Svjetlo svijeta je Papina kritika gdje izravno govori o opasnostima i problemima unutar Crkve", rekao je dr. Raguž. Istaknuo je da je temeljna Papina poruka u knjizi dati prvenstvo Bogu koji je središte Crkve, teologije i kršćanske vjere, a temeljna misao koja se provlači kroz knjigu je važnost razumskog prikazivanja vjere.

  U raspravi nakon predstavljanja zaključeno je kako će knjiga pomoći svakom vjerniku da otkrije ljepotu kršćanstva i živi s više svjetla u ovome svijetu...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena "Velika knjiga biblijskih aktivnosti"

  Predstavljena "Velika knjiga biblijskih aktivnosti"

  Nakladna kuća Verbum u srijedu, 22. prosinca na konferenciji za medije predstavila je Veliku knjigu biblijskih aktivnosti. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Ova knjiga na zabavan način približava djeci pripovijesti Staroga i Novoga zavjeta tako što potiče njihovo stvaralaštvo i znatiželju kroz rješavanje raznih zadataka i zagonetaka. Kao pomoć u njihovu rješavanju, na svakoj je stranici naznač...

  Pročitaj više
 4. Objavljena prva hrvatska džepna Biblija

  Objavljena prva hrvatska džepna Biblija

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 16. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je prva hrvatska džepna Biblija. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Biblija, temeljna knjiga kršćanske vjere, doživljava iz godine u godinu u svim zemljama mnoga izdanja, a jedno od najtraženijih je i džepno izdanje koje je dostupno na gotovo svim značajnijim svjetskim jezicima. Hrvatska čitateljska publika do sada je oskudijevala s takvim izdanjem cjelokupnog teksta Svetog pisma premda se osjećala potreba za...

  Pročitaj više
 5. Tihomil Maštrović gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru 1. prosinca

  Tihomil Maštrović gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru 1. prosinca

  Prof. dr. Tihomil Maštrović, glavni ravnatelj Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, koji je tu glavnu kulturnu ustanovu u Hrvatskoj otvorio korisnicima 24 sata dnevno i pokrenuo digitalizaciju brojne baštine, gostovao je u srijedu 1. prosinca u svom rodnom gradu na susretu "Večer u knjižari" kojim je moderirala Ines Grbić u knjižari Verbum u Zadru.

  U NSK se stječe naobrazba i započinju civilizacijski mostovi koji povezuju kulturu jednog naroda s drugima, rekao je dr. Maštrović. Govoreći o jeziku poručio je da smo svi obvezni skrbiti o n...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena knjiga "Život u radosti" sv. Franje Saleškog

  Predstavljena knjiga "Život u radosti" sv. Franje Saleškog

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 2. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Život u radosti. Duhovni poticaji za svakoga. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  U ovoj je knjizi moguće pronaći pomoć za radosniji i mirniji život u obliku jednostavnih, praktičnih i nadahnutih savjeta, istaknuto je na konferenciji. Iz pisama sv. Franje Saleškoga ljudima iz različitih zemalja i iz svih slojeva društva u ovoj su knjizi odabrana ona koja su u današnje vrijeme o...

  Pročitaj više
 7. Fra Žarko Relota gostovao na "Susretu s autorom" u studenome u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu

  Fra Žarko Relota gostovao na "Susretu s autorom" u studenome u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane 30. studenoga gost "Susreta s autorom" bio je mr. fra Žarko Relota, koji se ovim putem predstavio kao urednik i autor više knjiga među kojima Bez ičega, a imaju sve (2010.) te Obično o svetom (2009.). Zajedno s Ivanom Karlićem autor je knjige Ususret Bibliji: kateheze za rad s biblijskom zajednicom (2003.), a s njim je uredio i knjigu Opet s nama relikvije sv. Antuna u slici i riječi (2002.).

  Upitan kako je počeo pisati i otkud ljubav prema riječi reći će kako njegova povezanost s riječi uvelike proizlazi iz toga što se sam Bog utjelovio preko Riječi. Pisati je počeo rano, bilo da se radilo o govorima, nastupima, prilozima i tekstovima koje je pisao za različite časopise,  ili o knjigama koje su mu objavljene. Najveći dio njegova rada, kao i poslijediplomski studij u Rimu te dugogodišnji angažman u radu Vijeća HBK za obitelj, vezani su uz pastoral. A upravo odgovarajući na pastoralne potrebe nastale su njegove prve dvije knjige u suradnji s Ivanom Karlićem.

  2009. godine objavljuje knjigu Obično o svetom. Riječ je o knjizi koja sabire tekstove objavljivane u časopisima Duhovnost i Hrvatski vojnik. Sam naslov upućuje na to da se iz svakodnevice pokušava progovoriti i približiti onome što je sveto, a publika kojoj se ovim putem u prvom redu obraćao autor bile su vojne osobe za čiji je pastoral bio zadužen kao vojni kapelan u to vrijeme.

  Ove godine objavljena mu je knjiga Bez ičega, a imaju sve koja sadrži duhovne nagovore svećenicima. U knjizi ima mnogo zanimljivih misli namijenjenih svima željnim dobre riječi, misli poput onih koje se odnose na prijateljstvo, vlast, veliku snagu malenih, fenomen hodočašćenja, komercijalizaciju Božića itd., a u pripremi mu je i knjiga o Kristovu križu. Kao najdražu knjigu koju je pročitao osobito je izdvojio Bibliju.

  Kao novi župnik župe Sv. Stjepana pod Borovima u Splitu fra Žarko Relota osobito je usmjeren na pastoralnu i karitativnu djelatnost, a upravo u adventu pokrenuo je i humanitarnu akciju "A gdje ti je brat tvoj?" kojoj je cilj potaknuti sve lju...

  Pročitaj više