"Svjetlo svijeta" predstavljeno u Slavonskome Brodu

U sklopu tribine Vespera sapientiae christianae - Večeri kršćanske mudrosti predstavljena je u utorak, 14. prosinca u Katehetskom centru župe Gospe brze pomoći u Slavonskom Brodu najnovija knjiga pape Benedikta XVI. Svjetlo svijeta u izdanju nakladničke kuće Verbum.

Na poziv domaćeg župnika Ivana Lenića, koji je svojim župljanima i ostalim građanima želio približiti Papina promišljanja o toj ovih dana najprodavanijoj knjizi, govorio je dr. Ivica Raguž, profesor đakovačkog KBF-a.

On je naglasio kako je papa Benedikt XVI. otvoren medijima, što je vidljivo iz dosadašnjih intervjua objavljenih u njegovim knjigama Sol zemlje, Bog i svijet i drugima u kojima otvoreno  i objektivno izražava nauk Crkve. "Iznenađujuće u knjizi Svjetlo svijeta je Papina kritika gdje izravno govori o opasnostima i problemima unutar Crkve", rekao je dr. Raguž. Istaknuo je da je temeljna Papina poruka u knjizi dati prvenstvo Bogu koji je središte Crkve, teologije i kršćanske vjere, a temeljna misao koja se provlači kroz knjigu je važnost razumskog prikazivanja vjere.

U raspravi nakon predstavljanja zaključeno je kako će knjiga pomoći svakom vjerniku da otkrije ljepotu kršćanstva i živi s više svjetla u ovome svijetu.