Mjesečna arhiva: Listopda 2013

 1. U Splitu predstavljena knjiga fra Miroslava Modrića "Sveta Zemlja – Isusova domovina"

  U Splitu predstavljena knjiga fra Miroslava Modrića "Sveta Zemlja – Isusova domovina"

  U srijedu, 30. Listopada u velikoj dvorani franjevačkog samostana u Splitu  održano je predstavljanje knjige Sveta Zemlja – Isusova domovina, studijskog vodiča autora fra Miroslava Modrića. Knjigu su predstavili prof. dr. sc. fra Ante Vučković, dr. sc. fra Domagoj Runje te prof. dr. sc. Josip Vrandečić. Knjiga je objavljena u izdanju nakladničke kuće Verbum, a u suradnji s Franjevačkom provincijom Presvetog Otkupitelja iz Splita.

  Kako je na predstavljanju istaknuo provinicijal Provincije...

  Pročitaj više
 2. Knjiga "Bjesovi I." 30. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Bjesovi I." 30. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 30. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na prvi svezak poznatog klasika "Bjesovi" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

  "Bjesovi" su jedno od najznačajnijih djela slavnog ruskog pisca F. M. Dostojevskog i istinsko remek-djelo svjetske književnosti. U ovom svom najsloženijem, ali i najvidovitijem romanu, Dostojevski na sebi svojstven neponovljiv način slika mračnu stranu čovjekova bića, osobnog i...

  Pročitaj više
 3. Predstavljeno hrvatsko izdanje prve autorizirane knjige-intervjua "Papa Franjo o životu i vjeri"

  Predstavljeno hrvatsko izdanje prve autorizirane knjige-intervjua "Papa Franjo o životu i vjeri"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 24. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Papa Franjo o životu i vjeri. Razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom". Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Tko je taj pastir uvjeren da Crkvu "upraviteljicu vjere" valja pretvoriti u Crkvu "prenositeljicu i olakšavateljicu vjere"? Tko je taj svećenik koji je, od skromne službe u isusovačkoj rezidenciji u Córdobi, u samo nekoliko godina postao nadbiskup Buenos Airesa, argentinski kardinal primas i predsjednik Argentinske biskupske konferencije? Tko je, naposljetku, taj Argentinac koji je živio kao monah, a postao papa? Kako vidi sebe, Crkvu i društvo? Ova knjiga pokušava odgovoriti na ta i druga pitanja kroz niz razgovora što su ih poznati novinari Sergio Rubin i Francesca Ambrogetti tijekom više od dvije godine vodili s papom Franjom, tada kardinalom Bergogliom.

  U ovoj prvoj autoriziranoj knjizi-intervjuu, koja je postala svjetski bestseler, papa Franjo progovara o događajima koji su obilježili njegov život od dolaska obitelji iz Italije u Argentinu u potrazi za boljim životom, preko školovanja, bolesti, svećeničkog poziva i pristupanja Družbi Isusovoj, potrebi međureligijskog dijaloga i međukulturalnog susreta, stanju u Crkvi, velikim izazovima u društvu, ali i o duboko osobnim opredjeljenjima, strahovima i radostima, plesu, glazbi, književnosti, filmu, umjetnosti i nogometu te razlozima za vjeru u budućnost čovječanstva. Otvoreno progovara i...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Bioetika za svakoga" 23. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Bioetika za svakoga" 23. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 23. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Bioetika za svakoga" Ramóna Lucasa Lucasa.

  Knjiga "Bieotika za svakoga" dr. sc. Ramóna Lucas Lucasa, redovnoga profesora na čuvenom sveučilištu Gregorijana, bioetiku približava širokom krugu čitatelja. Sasvim jednostavnoga i preciznog izričaja te preg...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Apostolski oci I." 16. listopada u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Apostolski oci I." 16. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Apostolski oci I.".

  Prvi svezak biblioteke Crkveni oci donosi "Pisma" sv. Ignacija Antiohijskoga, "Poslanicu Filipljanima" sv. Polikarpa te "Polikarpovo mučeništvo". Tekstovi pripadaju zbirci Apostolskih otaca, najstarijih kršćanskih pisaca i djela nakon Novoga zavjeta, a njihovi autori ovjerovili su i...

  Pročitaj više
 6. Verbum dvanaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Verbum dvanaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 9. do 13. listopada održava se 65. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem nastupa više od 7300 izlagača iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Sajam knjige u Frankfurtu osim što je najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za globalnu kulturnu razmjenu, čemu svoj doprinos daju i domaći nakladnici i autori koji će se predstaviti u Frankfurtu.

  Nakladna kuća Verb...

  Pročitaj više
 7. Komplet slikovnica 9. listopada u pola cijene u Verbumu

  Komplet slikovnica 9. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 9. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na komplet slikovnica "Antun Padovanski", "Papa Ivan XXIII. i djeca" i "Bernardica".

  Ove 3 slikovnice dio su niza životopisa koji na živ i plastičan način primjeren mladima, veoma informativno uvode u poznavanje nezaobilaznih velikana i općih mjesta ne samo Katoličke Crkve nego i svjetske povijesti. Bogate ilustracije poznatih talijanskih ilustratora knjiga za mlade čine ova djela posebno vrijednim.

  ...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu donosi deset zanimljivih naslova i dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestili su se "Youcat - Priprava za sakrament potvrde - priručnik za krizmanike" te "Youcat – Katekizam za mlade", vrijedna i zanimljiva izdanja koja su oduševila mlade diljem svijeta, ali i one koji s mladima rade. Slijedi ih enc...

  Pročitaj više