Mjesečna arhiva: Listopda 2012

 1. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Cijena obraćenja" Josepha Fadellea - obraćenika s islama na kršćanstvo

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Cijena obraćenja" Josepha Fadellea - obraćenika s islama na kršćanstvo

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u utorak, 30. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Cijena obraćenja" Josepha Fadellea. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Svjetski bestseler "Cijena obraćenja", koji je dosada objavljen u mnogim zemljama, a čiji je francuski izvornik u samo nekoliko dana prodan u preko pedeset tisuća primjerka, prva je knjiga u novoj Verbumovoj biblioteci Svjedočanstva, a donosi potresnu ispovijest bivšega muslimana koji je žrtvovao sve kako bi slijedio Krista. 

  Tijekom služenja vojnoga roka Mohammed, mladi irački musliman iz vodeće šijitske obitelji, zaprepašteno otkriva da je čovjek s kojim dijeli sobu kršćanin. Mohammed ga pokušava obratiti, no na kraju je on taj čija vjera biva dovedena u sumnju.

  Po povratku u redoviti život u glavi mu je samo jedna misao: obratiti se na kršćanstvo. Čisto ludilo! Za njegove roditelje i rodbinu to je nezamislivo. U islamu je promjena vjere zločin, stoga Mohammedova obitelj čini sve što je moguće kako bi ga natjerala da se odrekne vjere u Krista. Nakon zastrašivanja i batinanja dolaze zatvor i dugotrajno mučenje. Mohammed, koji je krštenjem postao Joseph, doživljava dugu kalvariju, ali ne odustaje, iako je protiv njega izrečena smrtna presuda – fetva. Na koncu ga otimaju i odvode rođaci koji prijete da će ga ubiti ako se iznova ne obrati na islam. Upucali su ga i ostavili da umre…

  "Cijena obraćenja" istinita je i potresna životna priča o obraćenju na kr&sc...

  Pročitaj više
 2. Knjiga "Razumijevanje Europe" Christophera Dawsona 31. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Razumijevanje Europe" Christophera Dawsona 31. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 31. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Razumijevanje Europe" Christophera Dawsona.

  Sagledavajući Europu kao zajednicu naroda i kao oblik duhovnog jedinstva utemeljenog na kršćanskoj tradiciji, filozof i povjesničar Christopher Dawson u ovom djelu upozorava na posljedice gubitka zajedničkih duhovnih težnji i zajedničkog sustava moralnih...

  Pročitaj više
 3. Knjiga "Sjećanje i identitet" Ivana Pavla II. 24. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Sjećanje i identitet" Ivana Pavla II. 24. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 24. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Sjećanje i identitet" Ivana Pavla II.

  Dvadeseto je stoljeće svjedok povijesnih događaja koji su označili odlučujući obrat u političkoj i društvenoj situaciji čitavih naroda, snažno utječući i na sudbine pojedinaca. Rat koji je, od 1939. do 1945., čitav svijet upleo u tragičnu dramu razaranja i smr...

  Pročitaj više
 4. Verbum predstavio knjigu "Obitelj vojvode Hrvoja" Narcisa Jenka

  Verbum predstavio knjigu "Obitelj vojvode Hrvoja" Narcisa Jenka

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 18. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Obitelj vojvode Hrvoja" Narcisa Jenka.Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Narcis Jenko književni je pseudonim fra Eugena Matića, redovnika i književnika katoličkoga nadahnuća. Bio je raznovrstan i raznorodan stvaralac: od priča i pripovijesti, novela i noveleta, feljtona i eseja te prevođenja. Napisao je brojne pripovijesti o životu ljudi iz svog okruženja, kao i priče o junacima iz daleke povijesti, zbog čega je s pravom prozvan bosanskim Šenoom u hrvatskoj književnosti.

  U romanu "Obitelj vojvode Hrvoja" svojom romansijerskom imaginacijom i pripovjedačkim darom on vrlo realno oslikava povijesna događanja, kao izvanredan poznavatelj bosanske srednjovjekovne povijesti i društveno-političkih prilika toga doba. Čitatelju su, uz osnovni povijesni sloj priče smještene u 15. st., ponuđene brojne epizode ispunjene ljubavnim intrigama i političkim spletkama. Njegov antiratni stav i tu je nedvojbeno iskazan kroz njegove junake, a cijeli je roman sklopljen i dosljedno usklađen po dijakronijskoj metodi vremenskog protjecanja i raznovrsnih sukoba i r...

  Pročitaj više
 5. Objavljen prvijenac u bibliteci Svjedočanstva - "Cijena obraćenja" Josepha Fadella

  Objavljen prvijenac u bibliteci Svjedočanstva - "Cijena obraćenja" Josepha Fadella

  Nakladna kuća Verbum pokrenula je novu biblioteku Svjedočanstva, a njen prvijenac - knjiga Josepha Fadella "Cijena obraćenja", čitatelje diljem svijeta ostavlja bez riječi.

  Tijekom služenja vojnoga roka Mohammed, mladi irački musliman iz vodeće šijitske obitelji, zaprepašteno otkriva da je čovjek s kojim dijeli sobu kršćanin. Mohammed ga pokušava obratiti, no na kraju je on taj čija vjera biva dovedena u sumnju. Po povratku u redoviti život u glavi mu je samo jedna misao: obratiti se...

  Pročitaj više
 6. "Sudbina čovjeka u suvremenom svijetu" Nikolaja Berdjajeva 17. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  "Sudbina čovjeka u suvremenom svijetu" Nikolaja Berdjajeva 17. listopada dostupna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 17. listopada možete kupiti knjigu "Sudbina čovjeka u suvremenom svijetu" uz popust od 50 %

  "Sudbina čovjeka u suvremenom svijetu" jedna je od najpoznatijih knjiga ruskog egzistencijalističkog filozofa Nikolaja Berdjajeva kojeg mnogi drže jednim od najvećih mislilaca dvadesetoga stoljeća, a njegove prosudbe o povijesnim, političkim i kulturnim kretanjima i danas privlače veliku pažnju budući da su se mnoga njegova predviđanja pokazala točnima.

  Nastala petnaest godina poslije knjige "Smisao povijesti" i jedanaest godina poslije "Novoga srednjovjekovlja", ova knjiga predstavlja njegov istinski zreli uradak. Taj vremenski razmak omogućio je Berdjajevu da se u njoj osvrne i na ostvarena predviđanja iz svojih prethodnih knjiga, prije svega ona o nadolasku epohe noći i tame, kao i sveopće povijesne krize te da ih promotri i pod novim vidicima koji su se pojavili kao što su kolektivizam, dotad neviđeno nastupanje masa na povijesnoj sceni, nezaposlenost, radikalni nacionalizam, antisemitizam, rasizam i slične pojave koje su još više produbile dehumanizaciju čovjeka. Uz to autor analizira izazove demokracije, ekonomski razvoj, nove oblike humanizma, pitanje tehničkog napretka, odnos kršćanstva i društva… 

  Ovu zanimljivu knjigu potražite uz akcijski popust samo u srijedu 17. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima, te na web knjižari www.verbum.hr.

  Tvrdi uvez - 116 str., 14 x 21,5 cm
  Cijena knjige s popustom:
  ...

  Pročitaj više
 7. Verbum jedanaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Verbum jedanaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

  Od 10. do 14. listopada održava se 64. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem nastupa više od 7000 izlagača iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Riječ je o najvećem sajmu knjige u svijetu, koji predstavlja važan prostor za globalnu kulturnu razmjenu, a u sklopu sajma Hrvatska predstavlja svoju kulturno-književnu ponudu čemu pridonosi i nastup domaćih nakladnika.

  Verbum, koji na sajmu k...

  Pročitaj više
 8. "Vježbanje u kršćanstvu" Sørena Kierkegaarda 10. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Vježbanje u kršćanstvu" Sørena Kierkegaarda 10. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 10. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Vježbanje u kršćanstvu" Sørena Kierkegaarda.

  "Vježbanje u kršćanstvu" danskog filozofa Sørena Kierkegaarda vodič je kroz temeljit ispit savjesti, knjiga koja navodi na promišljanje i duboko unutarnje preispitivanje. Ona upozorava na sve rašireniji formalizam u kršćanstvu i poručuje da je biti pravi kršćanin najviši ideal kojem se u životu može težiti. Ujedno je i pravo ohrabrenje Crkvi našeg doba da se odupre "savjetima" s raznih strana koji od nje traže da revidira nauk, ublaži propise i prilagodi se vremenu.  

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 120 kuna, ovom je akcijom dostupna za 60 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 10. listopada u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i ...

  Pročitaj više
 9. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Majka Terezija – Osobni portret"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Majka Terezija – Osobni portret"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 4. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" Lea Maasburga. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" umnogome se razlikuje od svih dosad objavljenih knjiga o životu ove blaženice. Autor knjige, otac Leo Maasburg bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. Njegov cilj nije bio napisati suhoparnu biografiju s faktografskim podacima nego na osnovu proživljenih svakodnevnih situacija jasno i na vrlo životan način osvijetliti lik ove velike žene našega doba. Tako u ovomu osobnom portretu drage redovnice predstavlja čitatelju pedeset zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama "razoružala" vojnike u Nikaragvi, kako je od Pape "naručila" sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života.

  Sve te priče govore o njezinu neizmjernu pouzdanju u Božju ljubav, o tome kako snaga vjere može i planine premještati te o nadi koja nikada ne umire. One otkrivaju duhovitu, nadarenu, mudru i zadivljujuću ženu koja ima poruku istinske nade za n...

  Pročitaj više
 10. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u rujnu

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u rujnu donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga "Sve o anđelima" o. Paula O'Sullivana. Na drugom je mjestu prva Biblija za krštenike na hrvatskom jeziku "Moja krsna Biblija", koja sadrži jednostavno i privlačno ispričane najvažnije biblijske priče koje su k tome i ilustrirane, odabrane molitve te prostor za bilježenje detalja o krštenju i djetet...

  Pročitaj više
Stranica