Mjesečna arhiva: Ožujak 2014

 1. Predstavljena knjiga "Put nade. 1001 misao za radostan život"

  Predstavljena knjiga "Put nade. 1001 misao za radostan život"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 20. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Put nade. 1001 misao za radostan život" Françoisa Xaviera Nguyena Van Thuana. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Francois Xavier Nguyen Van Thuan (1928.-2002.), nakon studija u Rimu, 1967. godine imenovan je biskupom u Nhatrangu (Vijetnam), a 1975. pomoćnim nadbiskupom Saigona (sada Hochiminhville). Nekol...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Svjedoci otajstva. Istraga o Kristovim relikvijama"

  Predstavljena knjiga "Svjedoci otajstva. Istraga o Kristovim relikvijama"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u utorak, 11. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Svjedoci otajstva. Istraga o Kristovim relikvijama" Grzegorza Górnyja i Janusza Rosikońa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  Je li Isus doista ostavio za sobom materijalne tragove ili su sve to samo pobožne maštarije? Možemo li zahvaljujući najtajnovitijemu portretu na svijetu, skrivenu u gorama Abruzza, otkriti kakvu je boju očiju imao Isus? Govore li nam platna na kojima se nalazi njegova zgrušana krv nešto o njegovoj muci? Može li se nešto saznati iz komada drveta svetoga križa? Autori ove knjige obišli su svijet da bi to otkrili.

  Grzegorz Górny i Janusz Rosikoń dvije su godine putovali, istraživali i surađivali s povjesničarima i znanstvenicima, koristeći pri tome najsuvremeniju tehnologiju, u pokušaju da potvrde autentičnost Kristovih relikvija. Istražili su i fotografirali za ovo impozantno djelo sveti križ koji je bio sredstvo strašne smrti, čavle koje su rimski carevi častili više od vlastitog kraljevskog znakovlja, trnovu krunu koja je zadala više od šezdeset rana na glavi, stup bičevanja koji se danas čuva u bazilici u Rimu, a koji je bio u Pilatovu dvoru, Kristovu tuniku na kojoj je francuski genetičar otkrio kromosome Galilejca, rubac iz Manoppella poznatiji kao Veronikin rubac, sudarij iz Ovieda koji potvrđuje autentičnost evanđeoskog izvještaja o raspeću, sveto ruho iz Triera, relikviju koja je u Trećem Reichu privukla dva milijuna Hitlerovih protivnika, slavno Torinsko platno i mnoge druge.

  Rezultat njihova rada oduzima dah. Nakon iscrpna istraživanja došli su do fascinantnih zaključaka temeljenih ne toliko na vjeri koliko na dokumentiranim dokazima povijesnih izvora i stručnomu znanstvenom mišljenju, a koji su u potpunu skladu s kršćanskom predajom.

  Ova dojmljiva knjiga, na 336 stranica riječju i slikom prikazuje kako je izgledala potraga za Kristovim relikvijama, sa shematskim prikazom karte relikvija, donoseći uvid u materijalne dokaze, izjave znanstvenika i stručnjaka, razgraničavajući legende od utemeljenih i povijesno opravdanih zbivanja koji današnjem čovjeku pomažu u razumijevanju događaja. Knjiga odvodi i na mjesto zbivanja, u Jeruzalem, na važna mjesta koja su obilježila Isusovo djelovanje i život. Uz rječnik važnih pojmova, donosi i kronološki pregled zbivanja na karti, što omogućuje bolje razumijevanje vremenskog konteksta povijesnih zbivanja i otkrića relikvija.

  O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati...

  Pročitaj više
 3. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u veljači

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u veljači

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u veljači donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se apostolska pobudnica "Evangelii Gaudium – Radost evanđelja" o naviještanju evanđelja u današnjem svijetu. Na drugom mjestu nalazi se knjiga "Sve o anđelima" Paula O'Sullivana, a na trećem "Nada grje&sc...

  Pročitaj više