Mjesečna arhiva: Rujan 2011

 1. U knjižarama dostupan prvijenac u biblioteci Popularni hrvatski roman - "Prvi kralj"

  U knjižarama dostupan prvijenac u biblioteci Popularni hrvatski roman - "Prvi kralj"

  Poznati Deželićev roman "Prvi kralj", nekoć prava nacionalna uspješnica, prvijenac je u Verbumovoj novopokrenutoj biblioteci Popularni hrvatski roman. Stvarajući vrlo zanimljivu radnju prožetu političkim intrigama, vjerskim previranjima i ljubavnim zapletima, Deželić živo ocrtava prijelomno razdoblje hrvatske nacionalne povijesti, ističući istodobno moralnu, vjersku i domoljubnu poantu.

  Kroz idealistički ocrtane likove prvoga hrvatskog kralja Tomislava i borca za liturgiju na narodnom jeziku Grgura Ninskoga Deželić želi naglasiti slavu nekadašnjega kraljevstva te...

  Pročitaj više
 2. Ivica Ursić gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u rujnu

  Ivica Ursić gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u rujnu

  Na "Susretu s autorom" u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 27. rujna gostovao je Ivica Ursić, autor knjige "Sva moja sidra", neovisni novinar i publicist iz Splita koji posljednjih godina svojim svjedočenjem pruža nadu i ohrabrenje mnogima u svojim brojnim tekstovima, nastupima, seminarima i radijskim emisijama.

  Publici poznat ponajprije kao glas koji ih je godinama pozdravljao iz etera, uskoro je počeo nastupati u javnosti kao predavač na različitim događajima, a nedavno je svjetlo dana ugledala i njegova knjiga "Sva moja sidra". Knjiga je to za koju sam autor kaže da nije klasično književno djelo, već njegovo svjedočanstvo. Godine borbe, tuge i radosti autor iznosi ogoljavajući se na stranicama svog prvijenca motiviran spoznajom kako teška dijagnoza može biti privilegija. Reći će kako je to težak čin, jer malo tko želi biti na taj način ogoljen, malo tko želi ukazati na svoje bolne točke, osobito u ovom ubrzanom modernom svijetu, ali kako je odlučio učiniti to upravo zbog velike milosti koju je doživio u bolesti – život je poprimio posve novu dimenziju. Iako je u početku i sam Bogu upućivao pitanje: "Zašto, zašto baš meni?" brzo je došao do odgovora kako mu se ta bolest trebala dogoditi, kako mu se taj životni obrat trebao dogoditi da bi prepoznao ono što je važno u životu.

  Njegova poznata radijska emisija, vlastiti autorski projekt "Nikad nedjeljom – Uvijek nedjeljom" započela je s emitiranjem 2002. godine na Radio Splitu i tamo se emitirala šest sezona, a danas se emitira na više postaja pod nazivom "Uvijek nedjeljom". Nadahnuta idejom da se nedjeljom govori o onome o čemu se gotovo nikad ne govori u eteru očito je kod velikog broja slušatelja naišla na plodno tlo i bila dio nedjeljnog programa velikog broja obitelji. Utemeljena na nedjeljnim biblijskim čitanjima i njihovoj primjeni na svakodnevni ljudski život u Ursićevoj režiji unosi pozitivne poticaje u živote brojnih slušatelja. Dokaz tome je devet godina njenog pripremanja i snimanja, ali i emitiranja na različitim postajama uglavnom u Dalmaciji. Odnedavno ju je moguće pratiti i izvan Hrvatske na Radiopostaji "Mir" Međugorje...

  Pročitaj više
 3. Verbum pokrenuo novu biblioteku USKL!ČNIK

  Verbum pokrenuo novu biblioteku USKL!ČNIK

  Nakladna kuća Verbum pokrenula je novu biblioteku u kojoj će objavljivati knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja, a koje će u biblioteci Uskličnik biti izdane u mekom, džepnom uvezu kako bi bile što dostupnije čitateljima. Vrijedne i zanimljive knjige koje će biti objavljene u džepnom uvezu u biblioteci Uskličnik bit će dostupne čitateljima po cijeni od 69 kn.

  Prva u nizu knjiga u novopokrenutoj biblioteci je uspješnica "Arhitekti kulture smrti" Donalda de Marca i B...

  Pročitaj više
 4. U prodaji novi Verbumov hit: "Temperament"

  U prodaji novi Verbumov hit: "Temperament"

  Knjiga "Temperament" supružnika Bennett dostupna je putem web knjižare www.verbum.hr, i u svim Verbumovim knjižarama. Riječ je o knjizi koja će vam ponuditi odgovore na neka temeljna pitanja o vlastitoj osobnosti, kao i osobnosti ljudi u vašem okruženju.

  Svi se mi rađamo s posebnim značajkama vlastite osobnosti. Te osobine ne učimo niti ih biramo, one su dio načina na koji smo sazdani. Još dok se nalazimo u majčinoj utrobi, Bog ne oblikuje samo naše tijelo, on nam tak...

  Pročitaj više