Mjesečna arhiva: Lipanj 2011

 1. Mons. dr. Mile Vidović gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  Mons. dr. Mile Vidović gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  Na "Susretu s autorom" u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 28. lipnja gostovao je mons. dr. Mile Vidović, crkveni povjesničar i autor desetak knjiga s područja crkvene povijesti i sakralne baštine.

  Njegova veza uz pisanu riječ potječe iz vremena pisanja doktorske radnje koju posvećuje Nikoli Bijankoviću, splitskom kanoniku i makarskom biskupu. Javnosti je najpoznatiji kao autor knjige "Povijest Crkve u Hrvata" za koju je 2007. godine nagrađen nagradom Matice hrvatske "Ivan Kukuljević Sakcinski". Rekao je kako mu je ta knjiga na osobit na...

  Pročitaj više
 2. Nova knjiga "Papa Hrvatima" u prodaji

  Nova knjiga "Papa Hrvatima" u prodaji

  Nakladna kuća Verbum upravo je objavila knjigu "Papa Hrvatima" u kojoj su sadržani svi govori, obraćanja i homilija što ih je Sveti Otac Benedikt XVI. izrekao tijekom svoga posjeta Hrvatskoj 4. i 5. lipnja ove godine.

  Ovo jedinstveno izdanje, realizirano u suradnji sa službenom Vatikanskom izdavačkom kućom Libreria Editrice Vaticana, sadrži cjelovite tekstove vrlo poticajnih Papinih govora koji su imali velikoga odjeka u cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a sada se čitateljima pruža prilika da iznova zastanu nad njima.

  Osim svih Papinih izrečenih govora kn...

  Pročitaj više
 3. Ivica Matešić Jeremija gost programa "Večer u knjižari" u lipnju u Zadru

  Ivica Matešić Jeremija gost programa "Večer u knjižari" u lipnju u Zadru

  Ivica Matešić Jeremija,književnik i publicist, gostovao je na susretu "Večer u knjižari' u srijedu 15. lipnja u knjižari Verbum u Zadru, a programom je moderirala Ines Grbić.
  Matešić je član Društva hrvatskih književnika i vojni časnik, zamjenik načelnika službe za međunarodnu vojnu suradnju Ministarstva obrane RH. Nazivan je tribunom hrvatskih ratnika, predan i odan domovini, Bogu i čovjeku. Resi ga živi, dijaloški, slikoviti i lucidno pronicljivi stil.
  U njegovih sedam knjiga sabrani su tekstovi koje je Jeremija zapisao na terenu u ra...

  Pročitaj više
 4. "Predanje Bogu"- nova knjiga o. Victora Siona

  "Predanje Bogu"- nova knjiga o. Victora Siona

  Nova knjiga o. Victora Siona, autora uspješnice Živjeti sadašnji trenutak, dostupna je u svim knjižarama Verbum.

  Poznati duhovni pisac Victor Sion u novoj knjizi Predanje Bogu nudi poticaj i pomoć na putu kršćanskoga i ljudskog ostvarenja. Progovarajući o tome na koji način pomiriti vlastitu slobodu i vlastite težnje s onim što nam se događa...

  Pročitaj više
 5. Majice BENEDIKT XVI. (i ostale s kreativnim kršćanskim porukama) potražite u knjižarama VERBUM!

  Majice BENEDIKT XVI. (i ostale s kreativnim kršćanskim porukama) potražite u knjižarama VERBUM!

  Verbum je osim po dobrim knjigama već duže vremena poznat i po majicama s kreativnim kršćanskim porukama. Jedna od najtraženijih svakako je ova koju vidite na slici.

  Ostale majice možete pogledati na linku: http://www.verbum.hr/vjerski-predmeti/krizevi-slike-krunice/majice/

  Vjerujemo da ćete naći nešto zanimljivo za sebe i svoje drage.

  Najveći izbor Verbumovih majica dostupan je u našoj Specijaliziranoj prodavaonici vjerskih darova DONUM na Kaptolu (preko puta kazališta Komedija), zatim u knjižari Verbum u Teslinoj ulici u Zagrebu te ovdje u web knjižari.

  Majice možete naručiti i u ostalim našim knjižarama: http://www.verbum.hr/verbum-knjizare/...

  Pročitaj više
 6. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 8. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava. Fantastična pripovijest o raju i paklu". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Koristeći se svojim nenadmašnim talentom za pisanje bajki i alegorija, C. S. Lewis nas u ovoj alegoričnoj priči vodi na nutarnje putovanje kroz...

  Pročitaj više
 7. Trpimir Jurkić gostovao na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  Trpimir Jurkić gostovao na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 30. svibnja održan je Susret s autorom gdje je gost bio Trpimir Jurkić, član Drame splitskog HNK, poznati kazališni i filmski glumac, dramski pisac i dramaturg, koji je zabilježio velike uloge na kazališnim daskama, ali i na filmovima. Osobito je poznat i po svojim dramskim tekstovima za koje je bio i nagrađivan. Za svoju prvu dramu "Milosrdni Samarijanac" nagrađen je nagradom "Marin Držić" Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1996. godine, a drama "Kajin i Abel" 2000. godine nagrađena je "Marulom" za najbolji izvedeni tekst na "Marulićevim danima". "Nevažne priče - mala drama s perona", treći je i zasad posljednji tekst Trpimira Jurkića.

  Brojne Jurkićeve glumačke kreacije redovito oduševljavaju publiku i kritiku, a 2007. godine na pozornici je uprizorio i nagrađivanu dokumentarnu dramu "Zapisi iz nevremena", koja je nastala iz eseja, tekstova i razmišljanja pokojnog don Branka Sbutege. Na pitanje kako je počeo njegov glumački angažman kaže kako je to bilo gotovo slučajno. Kod salezijanaca u župi Marije Pomoćnice kršćana na splitskom Kmanu kao mladić bio je član dramske skupine i tu prepoznaje svoj dar za glumu. Put će ga kasnije odvesti u Gradsko kazalište mladih, a potom i u Hrvatsko narodno kazalište na čijim daskama igra već dvadesetak godina. U Splitu je završio i Glumačku akademiju i posve se vezao uz taj pozi. Prisjećajući se odigranih predstava rekao je kako ih pamti po ljudima s kojima ih je igrao, ali mu je na osobit način ostala u sjećanju i pri srcu drama "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, kao i "Zločin i kazna" u režiji i dramatizaciji ruskog redatelja Aleksandra Ogarjova s kojim je bilo osobito zadovoljstvo raditi.

  Na poseban način značajne su mu drame koje je sam napisao – "Milosrdni Samarijanac", "Kajin i Abel" te "Nevažne priče - mala drama s pero...

  Pročitaj više