Mjesečna arhiva: Lipanj 2011

 1. Mons. dr. Mile Vidović gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  Mons. dr. Mile Vidović gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u lipnju

  Na "Susretu s autorom" u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 28. lipnja gostovao je mons. dr. Mile Vidović, crkveni povjesničar i autor desetak knjiga s područja crkvene povijesti i sakralne baštine.

  Njegova veza uz pisanu riječ potječe iz vremena pisanja doktorske radnje koju posvećuje Nikoli Bijankoviću, splitskom kanoniku i makarskom biskupu. Javnosti je najpoznatiji kao autor knjige "Povijest Crkve u Hrvata" za koju je 2007. godine nagrađen nagradom Matice hrvatske "Ivan Kukuljević Sakcinski". Rekao je kako mu je ta knjiga na osobit na...

  Pročitaj više
 2. Nova knjiga "Papa Hrvatima" u prodaji

  Nova knjiga "Papa Hrvatima" u prodaji

  Nakladna kuća Verbum upravo je objavila knjigu "Papa Hrvatima" u kojoj su sadržani svi govori, obraćanja i homilija što ih je Sveti Otac Benedikt XVI. izrekao tijekom svoga posjeta Hrvatskoj 4. i 5. lipnja ove godine.

  Ovo jedinstveno izdanje, realizirano u suradnji sa službenom Vatikanskom izdavačkom kućom Libreria Editrice Vaticana, sadrži cjelovite tekstove vrlo poticajnih Papinih govora koji su imali velikoga odjeka u cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a sada se čitateljima pruža prilika da iznova zastanu nad njima.

  Osim svih Papinih izrečenih govora kn...

  Pročitaj više
 3. Ivica Matešić Jeremija gost programa "Večer u knjižari" u lipnju u Zadru

  Ivica Matešić Jeremija gost programa "Večer u knjižari" u lipnju u Zadru

  Ivica Matešić Jeremija,književnik i publicist, gostovao je na susretu "Večer u knjižari' u srijedu 15. lipnja u knjižari Verbum u Zadru, a programom je moderirala Ines Grbić.
  Matešić je član Društva hrvatskih književnika i vojni časnik, zamjenik načelnika službe za međunarodnu vojnu suradnju Ministarstva obrane RH. Nazivan je tribunom hrvatskih ratnika, predan i odan domovini, Bogu i čovjeku. Resi ga živi, dijaloški, slikoviti i lucidno pronicljivi stil.
  U njegovih sedam knjiga sabrani su tekstovi koje je Jeremija zapisao na terenu u ra...

  Pročitaj više
 4. "Predanje Bogu"- nova knjiga o. Victora Siona

  "Predanje Bogu"- nova knjiga o. Victora Siona

  Nova knjiga o. Victora Siona, autora uspješnice Živjeti sadašnji trenutak, dostupna je u svim knjižarama Verbum.

  Poznati duhovni pisac Victor Sion u novoj knjizi Predanje Bogu nudi poticaj i pomoć na putu kršćanskoga i ljudskog ostvarenja. Progovarajući o tome na koji način pomiriti vlastitu slobodu i vlastite težnje s onim što nam se događa...

  Pročitaj više
 5. Majice BENEDIKT XVI. (i ostale s kreativnim kršćanskim porukama) potražite u knjižarama VERBUM!

  Majice BENEDIKT XVI. (i ostale s kreativnim kršćanskim porukama) potražite u knjižarama VERBUM!

  Verbum je osim po dobrim knjigama već duže vremena poznat i po majicama s kreativnim kršćanskim porukama. Jedna od najtraženijih svakako je ova koju vidite na slici.

  Ostale majice možete pogledati na linku: http://www.verbum.hr/vjerski-predmeti/krizevi-slike-krunice/majice/

  Vjerujemo da ćete naći nešto zanimljivo za sebe i svoje drage.

  Najveći izbor Verbumovih majica dostupan je u našoj Specijaliziranoj prodavaonici vjerskih darova DONUM na Kapt...

  Pročitaj više
 6. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava"

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 8. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga C. S. Lewisa "Velika rastava. Fantastična pripovijest o raju i paklu". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Koristeći se svojim nenadmašnim talentom za pisanje bajki i alegorija, C. S. Lewis nas u ovoj alegoričnoj priči vodi na nutarnje putovanje kroz...

  Pročitaj više
 7. Trpimir Jurkić gostovao na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  Trpimir Jurkić gostovao na "Susretu s autorom" u svibnju u Splitu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 30. svibnja održan je Susret s autorom gdje je gost bio Trpimir Jurkić, član Drame splitskog HNK, poznati kazališni i filmski glumac, dramski pisac i dramaturg, koji je zabilježio velike uloge na kazališnim daskama, ali i na filmovima. Osobito je poznat i po svojim dramskim tekstovima za koje je bio i nagrađivan. Za svoju prvu dramu "Milosrdni Samarijanac" nagrađen je nagradom "Marin Držić" Ministarstva kulture Republike Hrvatske 1996. godine, a drama "Kajin i Abel" 2000. godine nagrađena je "Marulom" za najbol...

  Pročitaj više