Nova knjiga "Papa Hrvatima" u prodaji

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila knjigu "Papa Hrvatima" u kojoj su sadržani svi govori, obraćanja i homilija što ih je Sveti Otac Benedikt XVI. izrekao tijekom svoga posjeta Hrvatskoj 4. i 5. lipnja ove godine.

Ovo jedinstveno izdanje, realizirano u suradnji sa službenom Vatikanskom izdavačkom kućom Libreria Editrice Vaticana, sadrži cjelovite tekstove vrlo poticajnih Papinih govora koji su imali velikoga odjeka u cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, a sada se čitateljima pruža prilika da iznova zastanu nad njima.

Osim svih Papinih izrečenih govora knjiga sadrži i tekst govora za koji je bilo predviđeno da ga Papa izrekne prigodom oproštaja u zračnoj luci Pleso, ali se to nije dogodilo zbog nevremena.

Knjizi je također pridodana i dojmljiva Papina kateheza održana nakon povratka na općoj audijenciji na Trgu sv. Petra u Vatikanu 8. lipnja, koju je Papa u potpunosti posvetio svom posjetu našoj Domovini toplo se osvrćući na taj posjet i istaknuvši tom prigodom da su Hrvati narod duboke vjere.

Ovim izdavačkim pothvatom Verbum je kao vodeći izdavač vjerske literature u Hrvatskoj nastavio kontinuirano objavljivanje knjiga Benedikta XVI. u svom izdanju, čija je realizacija također plod dugogodišnje uspješne suradnje Verbuma i Vatikanske izdavačke kuće koja je vlasnik autorskih prava za sva Papina djela i tekstove.