Mjesečna arhiva: Prosinac 2012

 1. Čestit Božić i blagoslovljenu novu 2013. godinu Vam želi Vaš Verbum!

  Čestit Božić i blagoslovljenu novu 2013. godinu Vam želi Vaš Verbum!

  “Od rođenja on ne pripada u okružje onoga što je u svijetu značajno i moćno. Međutim, upravo se ovaj neznatni i nemoćni čovjek objavljuje kao onaj istinski Moćni, kao Onaj o kojemu u konačnici sve ovisi. Stoga postati kršćanima znači izići iz onoga što svi misle i hoće, napustiti vladajuća mjerila, kako bismo našli svjetlo istine svojega bitka i s tim svjetlom našli pravi put.” (Benedikt XVI., Djetinjstvo Isusovo)

  Dragi ljubitelji knjige, od srca Vam želimo čestit Božić, i blagoslovljenu novu 2013. godinu!<...

  Pročitaj više
 2. Mons. Uzinić predstavio knjigu "Djetinjstvo Isusovo" u Dubrovniku

  Mons. Uzinić predstavio knjigu "Djetinjstvo Isusovo" u Dubrovniku

  Knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" predstavljena je u dvorani pape Ivana Pavla II. u Dubrovniku u srijedu, 19. prosinca, u sklopu adventske duhovne obnove za svećenike i redovnike u Dubrovačkoj biskupiji, a promocija je bila otvorena za javnost. O knjizi su govorili dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj i glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. Petar Balta.

  Nakladna kuća Verbum bila je među devet nakladnika koji su uspjeli knjigu prevesti i objaviti do dana...

  Pročitaj više
 3. Dr. Zlatko Miliša gostovao u programu "Večer u knjižari" u zadarskom Verbumu

  Dr. Zlatko Miliša gostovao u programu "Večer u knjižari" u zadarskom Verbumu

  Borba za zdravo društvo i za zdravog pojedinca je borba za vrijednosti suosjećanja i pomaganja drugome, poručio je istaknuti hrvatski sociolog i pedagog dr. Zlatko Miliša na susretu Večer u knjižari u knjižari Verbum u Zadru u srijedu 12. prosinca. Na susretu koji je moderirala Ines Grbić Miliša je dao osvrt na niz tema aktualnog društvenog trenutka. Smatra da nismo duhovno punoljetni za shvaćanje uzroka svega što se događa Hrvatskoj i čovječanstvu. Za oduprijeti se nevoljama treba građanske hrabrosti...

  Pročitaj više
 4. Na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljen prvi svezak cjelovite "Teologije tijela" Ivana Pavla II.

  Na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljen prvi svezak cjelovite "Teologije tijela" Ivana Pavla II.

  Prvi svezak cjelovite "Teologije tijela" Ivana Pavla II. pod naslovom "Muško i žensko stvori ih" predstavljen je na konferenciji za novinare u srijedu 12. prosinca u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. Glavni urednik nakladne kuće Verbum, koja je objavila knjigu, mr. Petar Balta istaknuo je kako je riječ o katehezama Ivana Pavla II. o ljudskoj ljubavi koje je on izrekao od 1979. do 1984. godine. To govori koliko je on smatrao važnim ono o čemu knjiga govori, jer je tim tema...

  Pročitaj više
 5. "Djetinjstvo Isusovo" pape Benedikta XVI. predstavljeno u Zagrebu

  "Djetinjstvo Isusovo" pape Benedikta XVI. predstavljeno u Zagrebu

  U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu u utorak, 11. prosinca predstavljena je knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo". O knjizi su govorili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta i u ime nakladnika Miro Radalj.

  Kardinal Bozanić istaknuo je kako Sveti otac pita što su evanđelisti Marko i Luka htjeli reći o rođenju Isusovu u svojem vremenu te ispituje je li istinito ono što je rečeno u njihovim tekstovima. Papa Benedikt XVI. piše jednostavnim stilom duboko ponirući u pitanja koja obrađuje te hrabro ulazi u oblikovanje teme, napomenuo je Bozanić dodavši i kako trojicu mudraca označuje simbolima traganja nemirnoga čovjekova duha. Istaknuo je i da Sveti otac tumači kako je drevna riječ iz Biblije u Kristu postala stvarnost te dodao kako su rođenje Isusovo i njegovo uskrsnuće mjesta gdje se dodiruju božansko i ljudsko.

  Mr. Balta je ocijenio kako ova knjiga pape Benedikta XVI. nije samo uvod u njegovo troknjižje o Isusu Kristu nego i uvod u cjelokupnu misao Svetoga oca. "Pisana je otvoreno ne samo vjernicima nego i svim ljudima naše civilizacije", rekao je dodavši kako ona otvara vrata prema misteriju utjelovljenja.

  U knjizi "Djetinjstvo Isusovo" papa Benedikt XVI. progovara o evanđeoskim izvješćima o Isusovom rođenju i skrovitim godinama ovozemnoga života. Analizira evanđeoske tekstove i čitatelja poziva da sebi postavi ključna pitanja: "Je li to što je rečeno istina? Tiče li se to baš mene? Ako me se tiče, na koji način?" U evanđeoskim pripovijestima o djetinjstvu Benedikt XVI. utvrđuje vjerski korijen radosti i dovodi do otkrića kako Evanđelje nije pripovijest o prošlosti, nego da pripada sadašnjosti i suvremenom čovjeku.

  Verbum je objavio je i...

  Pročitaj više
 6. 7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  7 dobrih razloga za posjet knjižarama Verbum u predbožićno vrijeme

  1. Božić u kršćanskom duhu.

  Knjižare Verbum su specijalizirane vjerske knjižare i našom ponudom tijekom cijele godine nastojimo promicati duhovnu izgradnju. U božićno vrijeme posebice se trudimo oko toga da probranom ponudom knjiga, božićnih jaslica i drugih prikladnih vjerskih artikala doprinesemo da Božić doista bude prvenstveno duhovni događaj i vjerski blagdan.

  2. Širina ponude i lakoća izbora....

  Pročitaj više
 7. Mons. Želimir Puljić u Zadru predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  Mons. Želimir Puljić u Zadru predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  "Isus se nije pojavio u nekom neodređenom vremenu kao mit. On pripada vremenu u kojem se mogu točno odrediti povijesne koordinate kad je vječni Logos u vremenu postao čovjekom" rekao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u osvrtu na predstavljanju knjige "Djetinjstvo Isusovo", Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. u utorak 4. prosinca u dvorani sjemeništa "Zmajević" u Zadru. O knjizi su govorili i direktor i glavni urednik Verbuma, Miro Radalj i mr. Petar Balta.

  Pilatovo pitanj...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u studenome

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u studenome

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u studenome donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" kojom papa zaokružuje svoje kapitalno djelo "Isus iz Nazareta". Riječ je o knjizi koja analizira evanđeoske tekstove i čitatelja poziva da sebi postavi ključna pitanja: "Je li to što je rečeno istina? Tiče li se to baš mene? Ako me se tiče, na koji način?. Na drugom je mjestu istinita ispovijest biv&scaron...

  Pročitaj više