Mjesečna arhiva: Rujan 2016

 1. Predstavljena knjiga "99 molitava za djecu"

  Predstavljena knjiga "99 molitava za djecu"

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 29. rujna predstavljena je knjiga "99 molitava za djecu", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

  Dječja autorica Juliet David, čitateljima poznata po hit izdanju za djecu "Biblija za malene", kao i interaktivnim izdanjima "Biblija za malene – Igraj se i nauči" te "Veliko božićno putovanje", u suradnji s ilustratoricom Elinom Ellis priredila je knjigu "99 molitava za djecu". Molitve je hrvatskome jeziku prilagodio dr. sc. Miro Radalj, a zbog ritmičnosti koju posjeduje svaka molitva knjiga će se svidjeti djeci.

  Ova zanimljiva knjiga donosi 99 molitava koje prate prigodne ilustracije, a donosi molitve za svaki dan, molitve za posebne dane, te molitve hvale, blagoslova i prošnje. Knjiga će zasigurno biti zanimljiva djeci, ali i roditeljima koji s njima budu čitali i izgovarali ove molitve.

  Knjiga je objavljena u koloru, a ovo lijepo i praktično izdanje veličine 21 x 21 centimetar prikladno je opremljeno u tvrdom uvezu, što omogućuje jednostavnije korištenje i samoj djeci.

  Na uvodnim stranicama predviđen je prostor za posvetu zbog čega svaka pojedina knjiga dobiva i osobnu notu. Bilo da je se daruje vlastitoj djeci ili bližnjima, ova će knjiga biti značajna poveznica između onoga tko daruje i kome se daruje. Lijepe, djeci prilagođene ilustracije, kao i molitve za različite prigode objavljene u knjizi zasigurno će biti korisno i vrijedno pomagalo i onima koji rade s predškolskom djecom i djecom iz nižih razreda osnovne škole.

  Knjiga "99 molitava za djecu" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko we...

  Pročitaj više
 2. Ilustrirana knjiga "Papa Ivan XXIII. i djeca" 28. rujna u pola cijene u Verbumu

  Ilustrirana knjiga "Papa Ivan XXIII. i djeca" 28. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na ilustriranu knjigu "Papa Ivan XXIII. i djeca".

  Ilustrirani životopis pape Ivana XXIII. na zanimljiv način približava papu koji je u sjećanju naroda poznat kao papa Ivan Dobri, papa koji je volio sve bez razlike i koji je činio da se svatko osjeća voljenim i prihvaćenim. Na poseban način ova knjiga približava papu Ivana XXIII. koji je bio blizak djeci, a i oni njemu. Ova ilustrirana knjiga obja...

  Pročitaj više
 3. Predstavljena knjiga "Istinsko milosrđe" jednoga od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacquesa Philippea

  Predstavljena knjiga "Istinsko milosrđe" jednoga od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacquesa Philippea

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 22. rujna predstavljena je knjiga "Istinsko milosrđe" o. Jacquesa Philippea, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Život nas ponekad može povrijediti. Nesporazumi se događaju. Nerazumijevanja se događaju. Osjećamo da su nas iznevjerili naši voljeni. Da su nas iznevjerili oni koji su nam trebali biti oslonac. Zbog toga se možemo osjećati tužno i usamljeno. Upravo o takvim životnim situacijama progovara jedan od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacques Philippe u knjizi "Istinsko milosrđe" koju je na hrvatskom jeziku objavila nakladnička kuća Verbum.

  Božje je milosrđe svima potrebno, iako toga mnogi nisu uvijek svjesni, a kada i jesu, nisu ga uvijek pripravni primiti. O. Jacques Philippe u ovoj knjizi svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac zbog čega smo nerijetko tužni i usamljeni.

  Knjiga je nastala na osnovi duhovnih konferencija koje je o. Jacques održao povodom izvanredne Godine milosrđa, a u njima je naglasak stavljen na Mariju kao uzor i vrata kroz koja nam milosrđe dolazi, zatim na važnost opraštanja, posebno u obitelji, pri čemu se ističe da je jednako zahtjevno prihvatiti oproštenje kao i oprostiti onima koji su nam nanijeli zlo, te na pouzdanje kao temeljni vjernički stav potreban za primanje Božjega milosrđa. Svi smo potrebni iscjeljenja i pomirenja, a ova poticajna knjiga pokazuje kako ih ostvariti otvaranjem istinskomu milosrđu koje može preobraziti život svakog čovjeka.

  O. Jacques Philippe rođen je 12. ožujka 1947. u Metzu, u Francuskoj. Godine 1976. ulazi u tek osnovanu redovničku zajednicu Blaženstava (Communaute des Beatitudes). Studirao je hebrejski u Nazaretu i Jeruzalemu te teologiju i crkveno pravo u Rimu. Ovaj svećenik, poglavar, odgojitelj, duhovnik, propovjednik i voditelj duhovnih vježba diljem Europe autor je brojnih knjiga o molitvi, nutarnjoj slobodi, molitvi srca i nutarnjemu miru koje su prevedene na čak 25 jezika i privukle su milijune čitatelja. Na hrvatskome jeziku dostupne su njegove knjige "Traži mir i idi za njim", "Unutarnja sloboda", "Vrijeme za Boga", "Pozvani na život" te "U školi Duha Svetoga".

  Knjiga "Istinsko milosrđe" dostupna je u svim ...

  Pročitaj više
 4. Knjiga "Poniznost" pape Franje 21. rujna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Poniznost" pape Franje 21. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Poniznost" pape Franje.

  Jorge Mario Bergoglio – papa Franjo u ovoj nas knjizi uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima. Nadahnuta spisima crkvenoga oca Doroteja iz Gaze, poznata po svojim duhovnim poukama monasima, ova knjiga svakoga potiče na duhovno preispitivanje te ukazuje na t...

  Pročitaj više
 5. Predstavljena dva nova sveska Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

  Predstavljena dva nova sveska Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

  Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 15. rujna predstavljena su dva nova sveska iz niza "Razgovarati s Bogom" Francisca Fernandez-Carvajala, a knjige su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.    

  Jednostavne i poticajne meditacije za svaki dan objavljene u nizu knjiga pod zajedničkim nazivom "Razgovarati s Bogom" postale su međunarodni bestseler objavljen u preko 600.000 primjeraka, a i...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Isus iz Nazareta" kardinala Biffija 14. rujna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Isus iz Nazareta" kardinala Biffija 14. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Isus iz Nazareta" Giacoma Biffija.

  U ovoj iznimnoj knjizi autor, kardinal Giacomo Biffi, daje pouzdane odgovore svima onima koji o Isusu iz Nazareta žele znati nešto sigurno i istinito. Ovo djelo čitatelju pomaže da se približi Kristu, da i sam stekne živo i duboko poznavanje čovjeka Isusa, da se zanese ljepotom njegove osobe. Veličini i snazi ovih stranica doprinosi i to &sca...

  Pročitaj više
 7. Knjiga "Posljednji razgovori" Benedikta XVI. predstavljena na konferenciji za medije

  Knjiga "Posljednji razgovori" Benedikta XVI. predstavljena na konferenciji za medije

  U Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu 9. rujna u organizaciji nakladne kuće Verbum održana je konferencija za medije povodom objavljivanja knjige "Posljednji razgovori" pape emeritusa Benedikta XVI., nastale u povjerljivu razgovoru sa svojim dugogodišnjim sugovornikom Peterom Seewaldom, u kojoj prvi put u povijesti jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života. Na konferenciji za medije govorili su dr. sc. don Mladen Parlov, profesor na KBF-u Sveučilišta u Splitu, direktor nakladne kuće Verbum dr. sc. Miro Radalj te glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta.

  U prisnu i dirljivu razgovoru s Peterom Seewaldom Papa emeritus prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i teškim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe te ujedno s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., sudjelovanju na Vatikanskomu saboru i o izboru za papu, o nastojanjima da počisti "prljavštinu u Crkvi"), o svojemu nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd. Osim o tome, u ovoj jedinstvenoj knjizi papa Benedikt svako...

  Pročitaj više
 8. Knjiga "Naš prijatelj Jorge" 7. rujna u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Naš prijatelj Jorge" 7. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 7. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na ilustriranu knjigu "Naš prijatelj Jorge.Priča o životu pape Franje".

  Život pape Franje u ovoj prekrasnoj knjizi za djecu ispričan je pomoću mjestâ na kojima je odrastao. Sjajne ilustracije nagrađivanoga Giovannija Manne predstavljaju nam životni put i poziv koji su dječaka Jorgea doveli do toga da postane papa Franjo, a lagano i privlačno pripovijedanje autorice Jeanne Perego ocrt...

  Pročitaj više
 9. "Gospodar svijeta" hit Verbumove top ljestvice

  "Gospodar svijeta" hit Verbumove top ljestvice

  Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u kolovozu donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u kolovozu smjestio se roman za koji je i sam papa Franjo rekao "gotovo kao da je proročanstvo" – "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, koji na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru...

  Pročitaj više
 10. Novi svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom" u knjižarama

  Novi svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom" u knjižarama

  U osmomu svesku meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja se vodi kroz tjedne XXIV.–XXIX. liturgijskoga vremena kroz godinu koje, ovisno o godini, obuhvaća ukupno 33 ili 34 nedjelje, a započinje ponedjeljkom nakon nedjelje Krštenja Gospodinova. Za svaku od 6 nedjelja donesene su tri različite meditacije koje slijede tri ciklusa crkvene godine: A, B i C. U meditacijama nam se Gospodinov život i njegov nauk približavaju na iznimno živ i poticajan način, kroz brojne teme koje čine dio svakoga vjerničkog hoda i napredovanja u duhovnome životu.

  Razgovarati s Bogom ni...

  Pročitaj više
Stranica