Predstavljena knjiga "Istinsko milosrđe" jednoga od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacquesa Philippea

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 22. rujna predstavljena je knjiga "Istinsko milosrđe" o. Jacquesa Philippea, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Život nas ponekad može povrijediti. Nesporazumi se događaju. Nerazumijevanja se događaju. Osjećamo da su nas iznevjerili naši voljeni. Da su nas iznevjerili oni koji su nam trebali biti oslonac. Zbog toga se možemo osjećati tužno i usamljeno. Upravo o takvim životnim situacijama progovara jedan od najpoznatijih duhovnih autora današnjice o. Jacques Philippe u knjizi "Istinsko milosrđe" koju je na hrvatskom jeziku objavila nakladnička kuća Verbum.

Božje je milosrđe svima potrebno, iako toga mnogi nisu uvijek svjesni, a kada i jesu, nisu ga uvijek pripravni primiti. O. Jacques Philippe u ovoj knjizi svraća pozornost na veliku temu milosrđa i daje jasne i jednostavne upute kako se nositi s vlastitim poteškoćama i povrjedama, nerazumijevanjima, neslaganjima i ostavljenostima od onih koje volimo i koji su nam trebali biti oslonac zbog čega smo nerijetko tužni i usamljeni.

Knjiga je nastala na osnovi duhovnih konferencija koje je o. Jacques održao povodom izvanredne Godine milosrđa, a u njima je naglasak stavljen na Mariju kao uzor i vrata kroz koja nam milosrđe dolazi, zatim na važnost opraštanja, posebno u obitelji, pri čemu se ističe da je jednako zahtjevno prihvatiti oproštenje kao i oprostiti onima koji su nam nanijeli zlo, te na pouzdanje kao temeljni vjernički stav potreban za primanje Božjega milosrđa. Svi smo potrebni iscjeljenja i pomirenja, a ova poticajna knjiga pokazuje kako ih ostvariti otvaranjem istinskomu milosrđu koje može preobraziti život svakog čovjeka.

O. Jacques Philippe rođen je 12. ožujka 1947. u Metzu, u Francuskoj. Godine 1976. ulazi u tek osnovanu redovničku zajednicu Blaženstava (Communaute des Beatitudes). Studirao je hebrejski u Nazaretu i Jeruzalemu te teologiju i crkveno pravo u Rimu. Ovaj svećenik, poglavar, odgojitelj, duhovnik, propovjednik i voditelj duhovnih vježba diljem Europe autor je brojnih knjiga o molitvi, nutarnjoj slobodi, molitvi srca i nutarnjemu miru koje su prevedene na čak 25 jezika i privukle su milijune čitatelja. Na hrvatskome jeziku dostupne su njegove knjige "Traži mir i idi za njim", "Unutarnja sloboda", "Vrijeme za Boga", "Pozvani na život" te "U školi Duha Svetoga".

Knjiga "Istinsko milosrđe" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje