Mjesečna arhiva: Lipanj 2014

 1. Ljetno radno vrijeme knjižara Verbum

  Ljetno radno vrijeme knjižara Verbum

  Knjižare Verbum će u ljetnim mjesecima radi godišnjih odmora raditi u izmijenjenom radnom vremenu i to prema sljedećem popisu:

  SPLIT – Trumbićeva obala 1
  Trumbićeva obala 1, tel. 021/347 065, fax 021/360 244, knjizara.split@verbum.hr
  CIJELO LJETO:
  PON.-PET od 08.00 do 20.00, SUBOTOM od 08.30 do 13.00, NEDJELJOM ne radi

  SPLIT – Ruđera Boškovića 16A
  Ruđera Boškovića 16A, tel: 021/686-071, fax 021/686-071, knjizara.split2@verbum.hr
  ...

  Pročitaj više
 2. Objavljena trilogija „Znak lava“ poznate američke spisateljice Francine Rivers

  Objavljena trilogija „Znak lava“ poznate američke spisateljice Francine Rivers

  U sklopu novopokrenutog izdavačkog niza popularnih romana POPULUS u hrvatske knjižare stigla je trilogija "Znak lava" autorice Francine Rivers, suvremene američke književnice koja je u svijetu književnosti stekla izuzetnu popularnost kao autorica više od 20 bestselera koji su bili na top ljestvicama čitanosti diljem svijeta. Hrvatske čitatelje već je oduševila romanom "Iskupljenje", čarobnoj verziji biblijske knjige o proroku Hošei smještene u doba zlatne groznice.

  Novoobjavljena Trilogija "Znak lava" na gotovo tisuću i petsto stranica donosi nove životne priče koje su s jednakim žarom osvojile čitatelje diljem svijeta. Francine Rivers u romanima koji sačinjavaju trilogiju "Glas u vjetru", "Odjek u tami" i "Sigurno kao svitanje" donosi uzbudljivu povijesnu sagu istovremeno vješto istkavši jednu od najljepših ljubavnih priča.

  U prvom dijelu trilogije, u romanu "Glas u vjetru" čitatelja se vodi u Rimsko Carstvo na vrhuncu moći. Vjerno se opisuje društveni život rimskih patricija koji se zabavljaju na raskošnim gozbama te život, borbe i umiranje gladijatora koji na pijesku arene prolijevaju krv radi zabave rimske svjetine, kao i hramsku prostituciju te nezasitnu rimsku glad za užicima bez ikakvih moralnih ograda. U tom dekadentnom ozračju živi rimska obitelj koja zdvaja kako u takvoj sredini djecu odgojiti u čestite ljude. Roman je dirljiv...

  Pročitaj više
 3. Knjiga "Upravljanje novcem za katolike" 18. lipnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Upravljanje novcem za katolike" 18. lipnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 18. lipnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Upravljanje novcem za katolike. 7 koraka do financijske slobode" Phila Lenahana.

  Priznati financijski stručnjak Phil Lenahan u ovu je jedinstvenu knjigu utkao osobni vjerski stav i dugogodišnje iskustvo financijskog savjetovanja ponudivši konkretne korake za učinkovitije upravljanje novcem i dostizanje financijske slobode.

  Ova knjiga, čija je redov...

  Pročitaj više
 4. Objavljena prva knjiga Papinih tvitova "Ne bojte se sanjati velike stvari"

  Objavljena prva knjiga Papinih tvitova "Ne bojte se sanjati velike stvari"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 12. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Ne bojte se sanjati velike stvari. Papine poruke na Twitteru" pape Franje. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Od trenutka izbora za rimskoga biskupa papa Franjo oduševio je svijet svojom karizmom koja zrači skromnošću i jednostavnošću, a njegove neposredne i iskrene riječi prepune topline i razu...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Poznati govore o Bogu i vjeri" 11. lipnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Poznati govore o Bogu i vjeri" 11. lipnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. lipnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Poznati govore o Bogu i vjeri".

  Tanja Popec, poznata novinarka i urednica, razgovarala je s uglednim i uspješnim hrvatskim intelektualcima, znanstvenicima, umjetnicima, javnim djelatnicima i športašima, a razgovori su sabrani u knjizi „Poznati govore o Bogu i vjeri“. Josip Botteri Dini, Josip Bratulić, Sanja Doležal, Miro Gavran, Vladimir Paar...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena prva slikovnica o papi Franji "Naš prijatelj Jorge"

  Predstavljena prva slikovnica o papi Franji "Naš prijatelj Jorge"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 5. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je ilustrirana knjiga "Naš prijatelj Jorge. Priča o životu pape Franje" Jeanne Perego i Giovannija Manne. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Dječje izdanje koje je izazvalo veliku pažnju u mnogim zemljama, prva slikovnica o papi Franji "Naš prijatelj Jorge. Priča o životu pape Franje" upravo je objavljena na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum. Ta knjiga u kojoj se najmlađim čitateljima približava lik pape Franje objavljena je već na deset jezika, plasiravši se i na ljestvicu bestselera za djecu i mlade na Amazonu, a dobila je i posebno priznanje zbog pedagoškog pristupa kojim se odlikuje.

  Život pape Franje u ovoj prekrasnoj knjizi ispripovijedan je na djeci blizak način, pomoću mjestâ na kojima je odrastao. Sjajne ilustracije nagrađivanoga Giovannija Manne predstavljaju čitatelju životni put i poziv koji su dječaka Jorgea doveli do toga da postane papa Franjo, a lagano i privlačno pripovijedanje autorice Jeanne Perego ocrtava lik mladoga Bergoglia u kojemu se svako dijete može prepoznati.

  U knjizi su slikom i riječju oživljenje okolnosti, ambijent i ljudi koji su obilježili život najprije dječaka Jorgita, potom patera i monsinjora Jorgea, kardinala Bergoglia te na kraju pape Franje.

  Zahvaljujući lijepim i živopisnim ilustracijama te zanimljivom tekstu ova knjiga predstavlja lik pape tako ugodan i privlačan djeci, ali i lik čovjeka koji svakodnevno oduševljava ljude diljem svijeta, vjernike i nevjernike, svojom otvorenošću i zauzetošću za čovjeka.

  Predgovor slikovnici napisao je mons. Edoardo Horacio García, biskup zadužen za pastoral djece i...

  Pročitaj više
 7. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se knjižica "10 navika sretnih ljudi" u kojoj je sažeto deset načela pape Ivana XXIII. za svaki dan, a koja su bila njegov svakodnevni osobni program života i njegov put prema svetosti, a zasigurno će biti obogaćujuća i korisna za svakoga tko traži istinsku životnu radost i mir. Na drugom mjestu smjestila se knjiga "YOUCAT. Update! Isp...

  Pročitaj više